Kuva: Fotolia

Kuinka monta kirosanaa keksit minuutissa? Katso, mitä tuloksesi kertoo sinusta

14.12.2015 11:15 - Senni Loikala

Tutkimuksen mukaan kiroilu ei aina ole osoitus moukkamaisuudesta, vaan päinvastoin. Helpolla kirosanatestillä saat tietää, kuinka lahjakas olet verbaalisesti.

Monet luulevat, että ihmiset alkavat suoltaa kirosanoja siinä vaiheessa, kun he eivät enää keksi mitään muuta sanottavaa. Tuoreen brittitutkimuksen mukaan ihmiset, joilla on käytössään laaja kirjo kirosanoja, ovat kuitenkin verbaalisesti muita lahjakkaampia.

Miten tutkimus tehtiin?

Language Sciences –lehdessä julkaistussa tutkimuksessa tutkijat pyysivät osallistujia keksimään minuutissa niin monta kirosanaa, kuin pystyivät. Tämän jälkeen osallistujien tuli listata minuutissa mahdollisimman monta eläinlajia.

Tuloksista selvisi, että paljon erilaisia kirosanoja keksineet pärjäsivät muita selvästi paremmin myös eläinten nimeämisessä. Tästä tutkijat päättelivät, että heillä oli muita parempi sanavarasto. Näin ollen kiroilijat eivät ole vähä-älyisiä moukkia, kuten jotkut ovat saattaneet ajatella.

(kuva: Fotolia)

Testaa itse

Kokeile sinäkin tutkijoiden metodia. Ota esimerkiksi puhelimesi sekuntikello käyttöön ja yritä keksiä mahdollisimman monta kirosanaa minuutissa. Mikäli keksit tunnetuimpien kirosanojen lisäksi useamman vähemmän tunnetun voimasanan, olet todennäköisesti kielellisesti lahjakas.


Uutisoimme marraskuussa toisesta tutkimuksesta, jonka mukaan kiroileminen tekee myös terveydelle hyvää. Lue todistetut hyödyt täältä.

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat