Kuva: Fotolia

Haaveissa terveellisempi elämä ensi vuonna? 3 askelta onnistumiseen

27.12.2015 17:15 - Emma Ylistalo

Kun huomioi tietyt asiat elämänmuutoksessa, sen saa todennäköisemmin onnistumaan.

Uuden vuoden kynnyksellä ihmiset tekevät usein lupauksia terveemmästä tulevasta vuodesta. Yleensä alku sujuukin lupaavasti ja muutaman kilon karistua voikin jo kertoa Facebookissa uudesta hienosta treeniohjelmasta.

Väistämättä asiat kuitenkin muuttuvat. Sen sijaan, että uudessa elämäntavassa pysyttäisiin kaikkien vaikeuksienkin jälkeen, se usein lopetetaan. Toise tekevät sen itselleen armollisesti, toiset taas ottavat ison stressin siitä, etteivät onnistuneet tänäkään vuonna.

Jotta tähän asiaan saataisiin muutos, lue alta kolme vinkkiä, joiden avulla onnistut tavoitteissasi ensi vuonna.

1. Suunnittele huolella

Etsi tai suunnittele ohjelma, josta olet kuullut paljon hyvää. Viisaasti suunniteltu dieetti tai kunto-ohjelma auttaa sinua saavuttamaan tavoitteesi jos sitoudut ja pysyt siinä. Matkalla törmäät varmasti haasteisiin, mutta opit myös lisää itsestäsi. Kun siotudut ohjelmaan täysillä, saavutat myös tavoitteesi.

2. Sitoudu

Jos lupaat itsellesi polttaa rasvaa, parantaa terveyttäsi ja tuntea olosi paremmaksi, koko elämäsi hyötyy tästä päätöksestä. Kun laitat itsesi ensimmäiseksi omassa tärkeysjärjestyksessäsi, asioita alkaa tapahtua.

Lupaa itsellesi sitoutua tavoitteeseesi 100 prosenttisesti, äläkä usko ihmisiä, jotka sanovat muuta. Aina löytyy epäiljöitä, mutta heitä ei kannata kuunnella, jos haluat saavuttaa haluamasi.

Valmistaudu myös esteisiin. Sen sijaan, että luovuttaisit, tee itsestäsi vahvempi vastoinkäymisten avulla. Mieti oma määritelmäsi parhaalle itsellesi, äläkä anna kenenkään laittaa rajoituksia tiellesi.

3. Etsi ohjelma, joka sopii juuri sinulle

Etsi ohjelma, joka toimii sinulle ja johon voit sitoutua loppuelämäksesi. Älä siis suunnittele mitään liian kohtuutonta, jonka kanssa et jaksa elää pidempään. Kun olet itsevarma ja sinulla on suunniteltuna muutos, johon uskot pystyväsi, onnistut. Se ei voi tapahtua, jos ohjelmasi tai dieettisi saa sinut epäilemään onnistumistasi koko ajan.


Lue myös: Pidätkö liikunnasta taukoa joululomalla? Katso, mitä kehollesi tapahtuu

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat