Kuva: Fotolia

Päänsäryn saa pois helposti - kokeile lääkärin suosittelemaa keinoa

13.02.2016 16:15 - Senni Loikala

Ensi kerralla, kun päätäsi särkee, kokeile yksinkertaista kynätemppua.

Lääkäri Jane Leonard kertoo Daily Mail -brittilehdelle, että päänsäryn karkottamiseen on olemassa helppo konsti. Kun päätäsi jomottaa, suosittelee lääkäri sinua pitelemään kynää hampaidesi välissä.

- Tällä harjoituksella yritetään rentouttamaan leuan lihakset, jotka vaikuttavat leukanivelten vaivoihin, Leonard selittää.

Hän kertoo, että suurin osa jännityksestä johtuvista päänsäryistä selittyy stressillä, ahdistuneisuudella, väsymyksellä tai negatiivisilla tunteilla. Tällöin lihastason muutokset kasvoissa, niskassa, leuassa tai kallossa aiheuttavat päänsäryn.

Monet esimerkiksi alkavat stressaantuneina purra hampaitaan yhteen, mikä voi johtaa särkyihin.

Lisää apukeinoja

Päänsärkyihin erikoistunut psykoterapeutti Julie Sugrue kertoo, että pään ja niskan alueella toimii vähintään 36 lihasryhmää. Niistä 20 on sellaisia, jotka altistavat päänsärylle tietyissä tilanteissa.

- Näitä lihaksia käytetään moniin asioihin, kuten pään liikuttamiseen, asennon ylläpitämiseen, syömiseen, puhumiseen ja ilmeiden synnyttämiseen, Sugrue selvittää.

- On useita seikkoja, jotka aiheuttavat ongelmia näihin lihaksiin, kuten huono asento tai pahentunut niskan jäykkyys.

Kun päätäsi seuraavalla kerralla särkee, kokeile pidellä kynää hampaidesi välissä, rentouttaa niskasi ja korjata asentosi.


Lue myös: Iskikö jännityspäänsärky? 3 tehokasta vinkkiä kivunpoistoon

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat