Kuva: Fotolia

Täytyykö sinun tehdä päätöksiä? Tutkijat neuvovat, miten päädyt oikeaan ratkaisuun

22.03.2016 19:15 - Senni Loikala

Kaikkia päätöksiä ei voi peruuttaa, minkä takia sinun kannnattaa minimoida väärien ratkaisujen riski. Tutkijoiden mukaan keino on yksinkertainen.

Jos tunnet olosi yhtään ahdistuneeksi, kannattaa sinun tuoreen tutkimuksen mukaan välttää päätösten tekemistä. Yhdysvaltalaisen Pittsburghin yliopiston tutkijoiden mukaan ahdistuneisuus altistaa huonoihin ratkaisuihin päätymistä, jos keskittyminen häiriintyy.

Journal of Neuroscience -lehdessä julkaistu tutkimus toteutettiin rottakokeilla. Tutkijat huomasivat, että rotat tekivät ahdistuneina ja häirittyinä huonoja ratkaisuja saadakseen palkintoja. Rotat, jotka eivät olleet ahdistuneita, eivät päätyneet yhtä surkeisiin lopputuloksiin.

Tutkija Bita Moghaddam muistuttaa, että ahdistuneisuus häiritsee ihmisen elämää valtavasti. Se voi heikentää pärjäämistä lähes kaikilla elämän osa-alueilla, ja vähentää siten mahdollisuutta tehdä oikeita valintoja.

Näin ollen ahdistus kannattaa selättää, ennen kuin teet tärkeitä päätöksiä.

Lähde: MedicalXpress

Lue myös: Ovatko tunteesi välillä sekaisin? Rasittava ilmiö selittyy psykologisella faktalla

Lue lisää aiheesta psykologia

9 helppoa kikkaa, joiden avulla saat muut pitämään sinusta Miksi jotkut meistä hurahtavat salaliittoteorioihin? Psykologin mukaan alttius on meissä kaikissa 9 helppoa psykologista kikkaa, joiden avulla saat muut pitämään sinusta Katso kaikki

Kilpailut

Uusimmat