Kuva: Fotolia

Oletko herkällä tuulella? Kannattaa lähteä lenkille

13.04.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Tutkimuksen mukaan pieni juoksulenkki auttaa venyttelyhetkeä enemmän tunteiden käsittelyssä.

Cognition and Emotion -sivustolla julkaistussa tutkimuksessa selvisi, että lenkille lähteminen saattaa auttaa päivinä, kun tunnet olevasi herkillä.

Tutkimusta varten 40 ihmistä, joista puolet olivat naisia ja puolet miehiä, laitettiin satunnaisesti joko juoksemaan 30 minuutin ajaksi tai venyttelemään samaiseksi ajaksi. Sekä suoritusta ennen että sen jälkeen he täyttivät kyselyn liittyen heidän mielialaansa. Tämän jälkeen osallistuneille näytettin pätkiä surullisesta elokuvasta The Champ, jonka jälkeen heille näytettiin hyvän mielen elokuva Kun Harry tapasi Sallyn.

Juoksijat parempia käsittelemään tunteitaan

Urheilusuoritusten jälkeen näiden kahden ryhmän tulokset olivat samankaltaiset liittyen mielialaan. Mutta elokuvapätkien katsomisen jälkeen juoksijat olivat kykenevämpiä palautumaan surullisista pätkistä. Tämän mukaan siis juoksivat olivat kykenevämpiä pääsemään yli tunteellisista vastoinkäymisistä, kuten surullisen ohjelman katsomisesta. Tutkijoiden mukaan se, että tekee jotain ankarampaa kuin venyttely, voi tuottaa nousun mielen toimintakyvyssä, auttaen meitä kontrolloimaan tunteitamme paremmin.

Tutkimustuloksia katsoessa kannattaa kuitenkin muistaa, että kaikki tähän tutkimukseen osallistuneet olivat jo valmiiksi aktiivisia ja kukaan ei kärsinyt masennuksesta. Tutkimus myöskin keskittyi ainoastaan tietyntyyppiseen liikuntaan, joten on epäselvää vaikuttaako esimerkiksi pidempiaikainen juokseminen samalla tapaa.

Joka tapauksessa tämä kannattaa muistaa seuraavan kerran ennen nyyhkyleffan katsomista tai kun muuten tunnet olevasi herkillä tunteellisesti.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Kuinka monta minuuttia täytyy liikkua, jotta poltat suklaapatukan kalorit? Katso

Kilpailut

Uusimmat