Kuva: Fotolia

Yksinkertaisilla vinkeillä saat ihmiset pitämään sinusta vielä enemmän!

12.06.2017 18:45 - Katariina Auvinen

Nämä sosiaaliset taidot pitäisi jokaisen osata.

Monesti sanotaan, että ensivaikutelma on se tärkein. Independent-lehti on julkaissut yksinkertaisia vinkkejä, joilla saat ihmiset pitämään sinusta enemmän. Lehti on haastatellut etikettikouluttajaa, joka antoi muutamat neuvot sosiaalisten tilanteiden varalle. 

Kohteliaat tavat, kuten silmiin katsominen, jämäkkä kädenpuristus tai vastaavasti hymyileminen toiselle tekevät ihmeitä, mutta muutamat neuvot sopivat erityisesti tähän päivään. 

1. Pidä puhelimesi taskussa. Puhelin on näppärä työkalu ja viihdyke, mutta se antaa välinpitämättömän ja epäkohteliaan kuvan, jos kännykkää näprää kesken keskustelun. 

2. Puhuttele ihmisiä heidän nimillään. Entinen Business Insiderin toimittaja Jacqelyn Smith kertoo oppineensä tämän pienen vinkin omalta isältään. Hänen mukaansa se auttaa luomaan luotettavampaa suhdetta keskustelukumppaniin. 

3. Osaa ottaa kohteliaisuudet vastaan. Monesti suomalaisten yllä leijuu maine siitä, että he vähättelevät omia saavutuksiaan. Kehujen jälkeen riittää monestikin pelkkä kiitos kuittaamaan kohteliaisuudet. 

4. Jos joku tulee keskeytetyksi, pyydä häntä jatkamaan. Suurin osa meistä on ollut tilanteessa, jossa joku aloittaa jutun kertomisen, mutta tulee keskeytetyksi. Sen jälkeen jutun kertoja yleensä ei jatka enää aloittamaansa juttua. Muista siis jutun aloittaja ja pyydä häntä jatkamaan juttu loppuun. Se luo kuvan, että olet kiinnostunut hänen asioistaan. 

5. Muista päättää keskustelu kohteliaasti. Jos ensivaikutuksella on merkitystä, on myös sillä miten päätät keskustelun. Yleensä nimittäin viimeiset sanat ovat ne, jotka jäävät eniten mieleen. Joten "oli mukava tavata" tai vastaavasti mukavan päivän -toivotukset saavat

Lue myös: Tee suhteesta kestävä - asiat, jotka jokaisen kannattaa pitää mielessä

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat