Kuva: Mikko Räsänen

Madventures-kaksikko joutui keskelle voodoo-rituaalia - hetkessä alkoi tapahtua

28.10.2016 11:15 - Reija Saarinen

Seikkalijat osallistuivat rituaaliin, jossa yksi mukaan lähtenyt kouristeli ja toinen hakkasia itseään kivellä päähän.

Madventures-kaksikko Tuomas "Tunna" Milonoff, 42, ja Riku Rantala, 42, ovat julkaisseet jälleen uuden opuksen. Mad music -nimeä kantavassa kirjassa perehdytään musiikkiin eli kieleen, joka on meille jokaiselle tuttu.

Kirjaa varten Milonoff ja Rantala matkasivat jälleen kerran ympäri maailman. Matkoillaan he tutustuivat erilaisiin musiikkityyleihin ja tietenkin myös musiikin tekijöihin. Beninissä kaksikko otti osaa voodoo-rituaaliin.

- Siellä soitettiin sellaista transitiivista rumpubiittiä. Pienessä hetkessä ihmiset vajosivat ihan tajuttomaan transsiin. Olimme kaiken kaikkiaan mukana kolmessa sessiossa, ne olivat huikeita, Milonoff tuumaa.

- En ole koskaan nähnyt mitään sellaista. Transsiin mennyttä ihmistä pidettiin aloillaan usean ihmisen toimesta, jotta hän ei voi satuttaa itseään. Kyllä siellä joku muun muassa löi itseään kivellä päähän.

Rantalan mukaan myös voimakkaita kouristuskohtauksia nähtiin rituaalin aikana. Mutta mistä kumpuaa moinen musiikin voima, joka saa ihmisen vaipumaan jonnekin ihan muualle?

- Siinä hetkessä todella näkyi se transsin voima. Se on todella mieletöntä. Tietenkin transsiin pääseminen edellyttää sitä, että mieli on altis, jotta voi heittäytyä, Rantala toteaa.

(kuva: Mikko Räsänen)

"Olen viettänyt tuhansia tunteja tanssilattialla"

Rantalan mukaan hän itse ei juurikaan enää ehdi kuuntelemaan musiikkia. Hetket, jolloin musiikin vietäväksi voi antautua, painottuvat siirtymiin.

- Musiikin kuuntelu on ikävästi vähentynyt arjen kiireiden takia. Minulle sellainen normaalein tilanne kuunnella musaa on silloin, kun siirryn paikasta A paikkaan B. Ne on niitä hetkiä, kun pystyn rauhoittumaan musiikin kuuntelemiseen.

Milonoffilla sen sijaan musiikki on veressä. Hän on nimittäin tanssinut jo 17-vuotiaasta saakka ja saattaakin edelleen viettää tanssilattialla useita tunteja putkeen.

- Minulla musiikki liittyy ennen kaikkea erilaisiin tunnetiloihin ja fiiliksiin. Ehkä eniten koen musiikkia tanssin kautta. Menin 17-vuotiaana ensimmäisiin teknobileisiin ja olen sillä reissulla edelleen. Olen viettänyt tuhansia tunteja tanssilattialla.

- Radio taas sitten on mulle sellainen väline, joka on aamulla auki tuomassa päivään sellaista aamupotkua ja fiilistä. Kun taas sitten lähden töistä kotiin, alkaa reggae soimaan.

"Ihmiskuntaa ei olisi ilman musiikkia"

Rantalan mukaan ihmiskuntaa ei olisi edes olemassa ilman musiikkia. Hänen mukaansa se on todella voimakas osa ihmisyyttä.

- Olemme musikaalisia myös luonnonvalinnan myötä. Ne, jotka muinoin olivat musikaalisimpia pystyivät muun muassa tanssimaan keskenään ja luomaan näin yhteyden toisiinsa. Siksi he voittivat muun muassa sodissa.

Suomalaisten tapa näyttää tunteitaan musiikin kautta poikkeaa Rantalan mukaan monista muista. Syynä on useimmiten pelko.

- Suomalaiset eivät näytä tunteitaan yhtä paljon tai ole yhtä lähellä toisiaan. OIen silti sitä mieltä, että me pyrimme nauttimaan siitä, vaikka emme sitä näytäkään. Fyysisyyttä saisi olla enemmän, kannattaisi tanssia ihan omaksi huvikseen, Rantala toteaa.

Lue myös: Madventures-kaksikon uutuuskirja vilisee persoonia: Hän poltti, joi ja harrasti nuoria miehiä

Kilpailut

Uusimmat