Kuva: AOP

29-vuotias supermalli teki rohkean paljastuksen: "Olen intersukupuolinen"

24.01.2017 19:30 - Senja Rapila

Muun muassa Voguen mallina toimiva Hanne Gaby Odiele kävi vaginaalisessa korjausleikkauksessa 18-vuotiaana.

Belgialainen supermalli Hanne Gaby Odiele, 29, on kertonut julkisuuteen olevansa intersukupuolinen. Intersukupuolisuus tarkoittaa sitä, ettei intersukupuolisen lapsen sukupuolta ei ole mahdollista määrittää sukupuolielinten ulkonäön perusteella. Lisäksi termiä käytetään myös muunlaiseen sukupuoliominaisuuksien poikkeavuuteen.

Odiele on poseerannut muun muassa Voguelle, Ellelle sekä ollut mukana muun muassa Mulberryn sekä Vera Vangin kampanjoissa. Hän on ollut mukana Marc Jacobsin, Chanelin sekä Pradan muotinäytöksissä 11-vuotisen uransa aikana.

Kaunotar on kertonut, että halusi paljastaa intersukupuolisuutensa sen vuoksi, että voisi rikkoa tabuja.

- Tällä hetkellä elämässäni on hyvin tärkeää rikkoa se tabu. Tässä vaiheessa, tänä päivänä ja tässä iässä, sen pitäisi olla täydellisen hyväksyttävää puhua tästä asiasta, Odiele on kommentoinut USA Today -lehdelle.

Supermallilta poistettiin 10-vuotiaana kivekset ja 18-vuotiaana hän kävi vaginaalisessa korjausleikkauksessa. Odiele on halunnut asian myötä tuoda myös ilmi sen, että tarpeettomat leikkaukset voivat tehdä intersukupuoliselle lapselle enemmän haittaa kuin hyötyä.

Hänen mielestään monet lapset ovat liian nuoria tehdäkseen niinkin tärkeitä päätöksiä kropastaan ja Odiele onkin sitä mieltä, että leikkaukset itsessään aiheuttivat myös hänelle itselleen traumoja, eikä niinkään intersukupuolisuus.

- Olen ylpeä intersukupuolisuudestani, mutta hyvin vihainen siitä, että näitä leikkauksia tehdään vieläkin.

(kuva: AOP)

Lähde: Independent

Lue myös: Jennifer Aniston, Mila Kunis ja 8 muuta - maailmantähdet, jotka ovat vaihtaneet nimensä

Lue myös: Spice Girls -Gerin lapsen nimessä suomalaisittain hauska yllätys - nimi muusikkolegendan mukaan

Kilpailut

Uusimmat