Kuva: AOP

Arvostelu: Fifty Shades Darker ei anna mitään uutta, paitsi kiinnostavamman miespäähenkilön

08.02.2017 22:45 - Senja Rapila

Kaiken lisäksi seksikohtauksia oli yhtä vaivaannuttava katsoa sadan ihmisen seurassa kuin aiemminkin, kirjoittaa Voice.fi:n toimittaja Senja Rapila.

Fifty Shades on elokuvasarja, joka jakaa ihmisten mielipiteet kolmeen osaan. Jotkut odottavat näitä "naisten pehmopornoelokuvia" kuin kuuta nousevaa, toiset puolestaan voivat käydä katsomassa elokuvat mutta eivät näe niissä mitään erikoista, ja sitten ovat ne, jotka eivät edes jalkaansa elokuvateatteriin laittaisi kyseisten elokuvien vuoksi. Fifty Shades -elokuvat herättävät heissä oksetuksen tunteita jo valmiiksi, vaikka niistä ei ole nähnyt muuta kuin trailerin - jos sitäkään.

Itse kuulun siihen keskimmäiseen kastiin.

Tuorein Fifty Shades Darker oli kuitenkin itselleni kaikin puolin positiivinen yllätys, sillä odotin sen olevan vieläkin enemmän kliseisempi ensimmäiseen elokuvaan verraten. Vaikka elokuvasarjan toisessa osassa olikin kohtauksia joissa tunsin hälyttävää myötähäpeää muun muassa Greyn jatkuvien (hyvin Twilight-tyyppisten) rakkaudentunnustusten vuoksi, oli näyttelijä Jamie Dornanin roolihahmo, eli Christian Grey, huomattavasti miellyttävämpi hahmo tuoreessa elokuvassa. Ja sen myötä elokuvaan tuli myös yksi hyvä puoli lisää, sillä näyttelijänä Dornan osasi mielestäni jatko-osassa astua paremmin uuden, hieman rakkaudesta höpsähtäneen miljardöörin saappaisiin.

Mielestäni Dornan näyttelee nyt Greyn roolia hyvin, vaikka monet ovatkin mieltäneet miespääosan näyttelijävalinnan vääräksi. Fifty Shades Darker -elokuvassa nähdyt pienet eleet, katseet ja maneerit tekevät hänestä mielestäni hyvin vakuuttavan sadistin - ja herran.

Myös päänäyttelijöiden kemiat kohtaavat tuoreessa elokuvassa huomattavasti paremmin kuin Fifty Shades of Greyssä. Liekö syynä kaikki ne tunnit, jotka elokuvaa tehdessä on vietetty yhdessä ja alasti.

Lisäksi Dakota Johnsonin esittämä Anastasia Steele on elokuvassa enemmän oman itsensä herra, joka yllätti positiivisesti. Se itsenäisyys tosin katoaa aina Greyn kosketuksen yhteydessä. Yllättävää. Mutta mielestäni Johnson näyttelee paremmin rooleissa, jossa hän on hieman hukassa itsensä kanssa. Kuten tässä elokuvasarjassa.

Rohkaisee suomalaisia kokeilemaan uutta

Vaikka tyrmääviä kommentteja elokuvasta kuulee päivittäin, on se kohdeyleisönsä tavoittanut ja sen vuoksi elokuvien tuotantoa jatketaankin varmasti niin pitkään, kunnes kirjat loppuvat kesken. Ihmisten ennakkoasenteet kyseistä elokuvasarjaa tuntuvat olevan hyvin vahvat, mutta silti elokuvalippuja tänä perjantaina ensi-iltaansa saavaan elokuvaan on myyty jo tähän päivään mennessä 20 000 kappaletta.

Mielestäni Fifty Shades Darkerissa - ja ylipäätänsä koko elokuvasarjassa - on vähintäänkin yksi hyvä puoli: se tutustuttaa niin normeihin tottuneet suomalaiset uudenlaiseen maailmaan ja saattaa rohkaista perussuomalaista kokeilemaan jotain uutta sängyn puolella. Eikä siinä ole mielestäni mitään hävettävää, se on vain hyvä asia. Näin jokainen Fifty Shades -elokuvista pitävä nainen tai mies pääsee elokuvan myötä kokeilemaan, josko he pitäisivät BDSM-leikeistä oikeassakin elämässä, kun he ovat ensin tutustuneet niihin turvallisen välimatkan kautta.

Mutta yhdessä asiassa olen varmasti monen kanssa samaa mieltä. Onhan se vähän vaivaannuttavaa istua elokuvateatterin suurimmassa salissa satojen muiden ihmisten kanssa ja katsoa suhteellisen intiimejä rakastelu- ja seksikohtauksia suurelta näytöltä. Tai itse en ainakaan yksinkertaisesti ole vain tottunut siihen. Noh, kolmannen elokuvan kanssa sitten uusi yritys.

Fifty Shades Darker saa ensi-iltansa perjantaina 10.2. Elokuvasarjan seuraava jatko-osa Fifty Shades Freed tulee elokuvateattereihin ystävänpäivänä vuonna 2018.

Lue myös: Arvostelu: Bodom-kauhuelokuvasta jää hyvän yrityksen maku, ei myötähäpeän

Kilpailut

Uusimmat