Kuva: AOP

Adele laittoi Grammynsa kahtia - lahjoitti toisen puoliskon Beyoncélle

13.02.2017 11:45 - Erica Alaluusua

Grammy-palkintoja kahminut Adele ei suostunut vastaanottamaan vuoden albumin palkintoa.

Laulajatähdet Adele, 28, ja Beyoncé, 35, olivat molemmat ehdolla useissa kategorioissa musiikkipalkinto Grammyjen saajiksi. Lukuisia hittejä tehtailleet artistit olivat ehdolla jopa neljässä samassa kategoriassa. Kategoriat olivat vuoden levytys, vuoden albumi, vuoden kappale ja pop-kategorian paras sooloesiintyminen.

Saadessaan vuoden albumin Grammyn, yllätti Adele kaikki katsojat erikoisella tempauksellaan. Kuullessaan voitostaan saapui Adele liikuttuneena lavalle ja kieltäytyi palkinnosta. Adelen liikuttava puhe on vapaasti suomennettu alle. 

"En voi mitenkään hyväksyä tätä palkintoa. Olen hyvin otettu ja kiitollinen, mutta Beyoncé on elämäni, ja hänen albuminsa Lemonade on minun suosikkini. Lemonade oli niin monumentaalinen ja niin hyvin mietitty. Albumi oli erittäin kaunis ja sielukas, me kaikki saimme nähdä toisen puolesi, jota et anna meidän aina nähdä ja me arvostamme sitä."

"Kaikki artistit ihailevat sinua, olet valomme. Se mitä saat minut ja ystäväni tuntemaan, mitä saat tummaihoiset ystäväni tuntemaan, on voimaannuttavaa. Saat heidät pitämään omia puoliaan. Minä rakastan sinua, ja tulen aina rakastamaan."

Puheensa päätteeksi Adele katkaisi palkintonsa kahtia antaakseen toisen puolikkaan Beyoncélle, joka itki vuolaasti liikutuksesta yleisössä.

Adelen puheen voit katsoa alta.

Jos video ei näy, katso se täältä.

Adele pokkasi Grammyja huikeat viisi kappaletta, jättäen Beyoncen jokaisessa yhteisessä kategoriassa kakkoseksi. Beyoncé nappasi itselleen kuitenkin parhaan urbaanin nykymusiikin Grammyn sekä parhaan musiikkivideon Grammyn kappaleella Formation.

Grammy-gaalassa palkitaan musiikkialalla ansioituneita tekijöitä. Palkinnoista päättää yhdysvaltalainen yhdistys, joka koostuu musiikkialan ammattilaisista. Grammy-palkintoa pidetään yhtenä musiikkialan arvostetuimmista kunniamaininnoista, gaalan aikana palkintoja jaetaan yhteensä 83 kappaletta eri kategorioissa. 

Lue myös: Raskaana olevan Beyoncén Grammy-esitys sai fanit sekaisin: "Kauneinta mitä olen koskaan nähnyt"

Lue myös: Adele kokeilee siipiään uudella uralla? - "Pyrimme pitämään mahdollisimman matalaa profiilia"

Lue myös: Beyoncélta superyllätys: Odottaa kaksosia!

Lähde: Mirror

Kilpailut

Uusimmat