Kuva: Handout

Petri Nygård nauttii kritiikistä: "Negatiivista palautetta tulee liian vähän"

30.06.2017 10:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Petri Nygårdin sanoitukset eivät ole kaikkien mieleen.

Petri Nygårdin, 42, musiikki ei ole kaikkien mieleen. Se tuli todistettua muun muassa viime kesänä, jolloin Pannaan Suomi kuntoon -kappale sai osakseen runsaasti kritiikkiä, etenkin pienten lasten vanhemmilta.

Kyseinen juttu kantautui Nygårdin korviin ystävien kautta.

- Itse ajattelen niin, että mikä tahansa mielipide tai palaute on aina hyvä. Jos ei tule mitään palautetta, niin silloinhan kappale ei liikuta ketään.

- Nykyään onkin niin tylsää, kun ei oikein tule mitään palautetta. Juttuja kommentoidaan toki sosiaalisessa mediassa, mutta ne hukkuu sinne ja siksi kaikkea ei pysty perkaamaan. Se on toisaalta vähän tylsää, että kunnin negatiivista palautetta tulee liian vähän, Nygård naurahtaa.

Nygårdin mukaan hän onkin huomannut sen, että yleensä kritiikkiä alkaa tulla silloin, kun jokin kappale ylittää tietyn rajan suosiossa.

- Sehän on niin, että voi tehdä melkein mitä vaan pöydän alla, mutta sitten kun se tulee suosituksi, niin silloin kaikki herää.

Nygård kuitenkin myöntää, että ei täysin ymmärrä esimerkiksi vanhempien huolestuneita kommentteja. Hän kun ei tee musiikkia lapsille.

- Toki ymmärrän, että mistä ne yleensä tulee. Mutta en minä voi itseäni alkaa rajoittamaan.

- Tiedän toki, että artisteilla on vastuu, mutta itse yritän sitä kyllä vältellä. En ole täällä minään roolimallina, vaan mulla on ihan erilainen missio. Haluan saada ihmiset avautumaan, nostaa niiden itsetuntoa, saada ne vapautumaan sekä villiintymään. Eihän se edes ole lapsille suunnattu sanoma.

Siksi Nygård peräänkuuluttaakin vanhempien ihmisten vastuuta.

- Hyvä olisi, jos se aikuinen selittäisi lapselle tai ei esimerkiksi antaisi kuunnella. Toteaisi, että tämä ei ole sinulle. Kaikilla on oikeus omiin mielipiteisiin. Haluan tehdä mun juttua, joten antakaa mun tehdä. En halua limitoida itseäni, sillä muuten se ei tule enää luonnollisesti pihalle.

Nygårdin uuden, Neljä vuodenaikaa -kappaleen voit kuunnella alta.

Aiemmin kohua herättäneen Pannaan Suomi kuntoon -biisin sen sijaan löydät alta.

Kilpailut

Uusimmat