Kuva: Mikko Räsänen

Ysäritähti aikoo kätellä kaikki faninsa - "Viime kerta ei saa toistua"

20.10.2017 20:40 - Mikko Räsänen

Ysäritähti Oku Luukkainen järjestää Retroperjantai-miitin tavatakseen kovimmat faninsa.

Elokuussa We Love the 90's -festivaaleilla esiintynyt Oku Luukkainen tapasi fanejaan keikan jälkeen festivaalin meet&greet -teltassa. Suosio yllätti Luukkaisen täysin, sillä teltan edessä oli valtava lauma faneja, jotka jonottivat tapaamaan Radio Novan Retroperjantai-ohjelman vetäjänä tunnettua ysäri-dj:tä. 

Kun tunti oli kulunut, oli Okun poistuttava teltasta, sillä seuraava artisti oli tulossa omaan fanitapaamiseensa. Okua tapaamaan tulleita faneja oli kuitenkin ollut niin paljon, että kaikki eivät olleet ehtineet tulla kättelemään suosikkiaan ja saamaan yhteiskuvan.

- Se harmitti, että jotkut olivat jonottaneet päästäkseen tapaamaan minua ja joutuivat pettymään.

Jäi elämään ajatus fanitapaamisesta, jossa Oku voisi varmistaa, että jokainen halukas ehtii varmasti tapaamaan hänet. Ja pian tuo idea alkoi paisua valtaviksi ysäribileiksi. Lauantaina 28.10. Helsingin Nosturissa järjestään kaikkien aikojen ensimmäinen Retroperjantai-miitti, missä esiintyvät Oku Luukkainen, Waldo's People ja Solid Base.

Oku Luukkainen kertoo, että ellei hän kävisi ysäribileissä esiintyjänä, kävisi hän niissä kuulijana. (kuva: Mikko Räsänen)

Alkuperäinen suunnitelma fanien tapaamisesta henkilökohtaisesti ei ole unohtunut.

- Aion ollut bileiden alkaessa Nosturin ala-aulassa kättelemässä kaikki paikalle saapuvat. Se viime kerran tilanne ei saa toistua, vaan nyt haluan, että jokainen halukas pääsee juttusille, Luukkainen kertoo, ja sanoo, että fanitapaamiset eivät tunnu työltä.

- Olen ennenkin kehunut sitä, miten siistiä on tavata ysärifaneja kaikkialla Suomessa. Olivat fanit kotoisin mistä tahansa, olivat he nuoria tai vanhoja, miehiä tai naisia, rikkaita tai köyhiä, ovat he jollain tavalla samanlaisia. 

Mitä tarkoitat?

- Joku outo positiivisuus yhdistää ysärifaneja ja tekee heistä ihan omaa heimoaan. Tunnistan tuon tähän musiikkiin liittyvän elämänilon myös itsestäni ja siksi on aina hienoa päästä tapaamaan samoin tuntevia kuulijoita.

Luukkainen ei pidä mahdottomana, että Retroperjantai-miittejä järjestetään tulevaisuudessa vielä lisää. Mutta ainakin tähän ensimmäiseen hän halusi tuoda paikalle koko Retroperjantai-perheen kuulijoiden lisäksi.

- Waldo's People oli tärkeää saada esiintyjäksi, koska Waldo on kovin kotimainen eurodance-nimi ja hän on myös tuurannut minua Retroperjantain juontajana.

- Solid Base taas oli ykköstoiveeni ulkomaiseksi esiintyjäksi, koska bändin keulahahmo Totte Nordin on yhteisten keikkavuosien aikana lähentynyt ystäväksi. Solid Base on myös Retroperjantaille erityisen tärkeä artisti, koska kun tein Retroperjantain ensimmäistä eurodance-biisiäni Coming Alive Tonightia, olivat he innostuneita siitä ja lähtivät mukaan.

Kuuntele alta kappale, joka saatetaan kuulla livenä Nosturissakin.

Bileisiin on vielä viikko aikaa. Luukkainen kertoo, että kaikki alkaa olla valmiina hienoa iltaa varten.

- Tänään vielä varmistui, että Retroperjantai-lähetyksiä kesällä tuurannut Esko Eerikäinen tulee miittiin juontajakasi on keikoiltani ja Retroristeilyillä mukana ollut hovikuvaajani Mikko Räsänen ikuistaa kamerallaan koko tapahtuman.

Retroperjantai-miitti
La 28.10.2017
Nosturi, Helsinki

Liput 35 euroa
Osta liput täältä

Voice.fi ja Radio Nova kuuluvat Bauer Mediaan

Lue myös: Ysärifaneille järjestetään valtava miitti Helsingissä: "Upeiden tyyppien kannattaa tutustua"

Kilpailut

Uusimmat