Kuva: Getty

Suosikkitubettajaa syytetään pedofiiliksi - kuvaili 6-vuotiasta seksikkääksi

11.01.2018 11:15 - Iiro Myllymäki

Shane Dawson sanoi kohauttaneessa podcastissa myös googlettaneensa alastomien vauvojen kuvia.

Shane Dawson, 29, on suosittu YouTube-persoona, jolla on videopalvelussa yli 11 miljoonaa seuraajaa. Mies tunnetaan humoristisista videoistaan, mutta nyt hän on herättänyt kohua lausunnoilla, joita monen mielestä ei voi oikeuttaa edes vitsailun varjolla. Metro.co.uk-sivusto kertoo, että Dawson puhui pedofiliasta neljä vuotta sitten Shane and Friends -podcastissaan, ja lausunnot ovat nyt tulleet julkiseen keskusteluun.

Pop Blast -YouTube-kanava nosti miehen pedofiliakommentit esiin videolla, johon oli leikattu miehen kommentteja kyseisestä podcastista. Podcastissa Dawson muun muassa kutsuu 6-vuotiasta tyttöä seksikkääksi. Mies kuvailee podcastissa sosiaaliseen mediaan liittyvää keskusteluaan kyseisen tytön kanssa.

- Kysyin, miksi hänellä on niin paljon seuraajia. Hän sanoi, että hän on cheerleader. Sitten hän näytti minulle Instagraminsa. En tiedä voinko sanoa tätä, mutta hän on seksikäs, Dawson sanoi.

Tämän jälkeen mies vielä puhuu, miten pedofilian voi oikeuttaa.

- Näin minä oikeuttaisin pedofilian: Ihmisillä on jalkafetissejä ja kaikenlaisia muita fetissejä, ja se on ihan ok. Joten jos joku googlettaa ”alaston vauva” -hakusanoilla ja runkkaa sille, miksi heidät voidaan pidättää? En ymmärrä sitä, Dawson sanoi.

Mies myös kertoo, että on itsekin googlettanut alastomien vauvojen kuvia.

- En halunnut nähdä lapsipornoa, mutta halusin vain teeskennellä pedofiiliä hetken. Kirjoitin hakukenttään ”alaston vauva”. En kylläkään tajua, miksi kukaan kiihottuisi siitä. Mutta olivathan he seksikkäitä. Vitsailen vain, Dawson sanoi.

"Vitsit irrotettu asiayhteydestään"

Kommenttien noustua esiin monet ovat sosiaalisessa mediassa kauhistelleet miehen sanomisia. Jotkut ovat editoidun videon nähtyään syyttäneet miestä pedofiiliksi, ja Shane Dawsonin vastainen aihetunniste #ShaneDawsonIsOverParty on noussut Twitterissä suosituksi. Monet ovat myös puolustaneet miestä, ja myös Dawson itse on ottanut asiaan voimakkaasti kantaa sekä Twitterissä että YouTubessa. Twitter-päivityksessään mies syyttää videota vitsien irrottamisesta asiayhteydestään.

”Video on täynnä vitsejä, jotka on otettu irti asiayhteydestään, ja vitsien loput on leikattu pois. On myöskin laitonta kutsua jotakuta pedofiiliksi ja käyttää kuusi vuotta vanhoja vitsejä todisteena”, Dawson kirjoittaa.

YouTube-videolla mies painottaa, että ei ole pedofiili ja pitää pedofiliaa ”ällöttävänä”. Hän myös pyytää anteeksi siitä, että heitti ”paskoja vitsejä” podcastissaan. Hän sanoo olleensa tuolloin epävarma itsestään ja yrittäneensä saada yleisönsä nauramaan shokeeraavilla kommenteilla, jotka pedofilian lisäksi koskivat muun muassa homoseksuaaleja ja tummaihoisia.

- En ole ylpeä niistä vitseistä. Olen muuttunut ihmisenä paljon siitä. En sanoisi tuollaisia asioita enää, en ikinä. Ne eivät ole mielestäni hauskoja juttuja, Dawson sanoo.

Voit katsoa alta kokonaisuudessaan videon, jossa Dawson puolustautuu pedofiliasyytöksiä vastaan.

Lue myös: Tubettaja tunki päänsä mikroon, joka täytettiin sementillä - seuraukset olivat karut

Lähde: Metro.co.uk

Kilpailut

Uusimmat