Kuva: Getty Images

Lost-tähti Evangeline Lilly laukoo suorat sanat sarjan kuvauksista - vähäpukeinen kohtaus itketti

03.08.2018 20:15 - Iiro Myllymäki

Näyttelijä oli erittäin tyytymätön siihen, millaiseksi hänen esittämänsä hahmo kehittyi.

Lost on yksi maailman menestyneimmistä tv-sarjoista. Yliluonnollisia elementtejä sisältänyttä seikkailudraamaa esitettiin kuuden kauden verran vuosina 2004-2010. Yksi sarjan pääosanesittäjistä oli kanadalaisnäyttelijä Evangeline Lilly, 39, joka esitti sarjassa Kate Austenia. Nainen on nyt muistellut sarjan kuvauksia Lost Boys -podcastissa, ja käy ilmi, että naiselle jäi kuvauksista paljon hampaankoloon.

Yhtenä esimerkkinä nainen nostaa esiin kolmannelta kaudelta kohtauksen, jossa häneltä vaadittiin osittaista alastomuutta.

- Minut käytännössä katsoen ahdistettiin nurkkaan sen asian suhteen. En kokenut, että minulla olisi ollut siinä sananvaltaa. Olin häpeissäni ja tärisin. Kun olin kuvannut kohtauksen, itkin silmät päästäni ja minun piti heti mennä kuvaamaan hyvin vaikuttava ja vahva kohtaus, Lilly muistelee.

Seuraavallakin kaudella naiselle oli kirjoitettu kohtaus, joka sisälsi vähäpukeisuutta hänen osaltaan. Tämän kohtauksen kuvaamisen jälkeen nainen päätti, ettei enää suostu riisuutumaan kameralle sarjassa.

- Sanoin, että nyt riitti. Voitte kirjoittaa mitä vain, mutta minä en suostu. En ikinä ota vaatteitani pois tässä sarjassa enää, enkä ottanutkaan.

Hahmon kehitys harmitti

Samassa haastattelussa Evangeline Lilly kertoo myös siitä, miten hän ei ollut tyytyväinen hänen roolihahmonsa luonteeseen. Nainen piti hahmostaan vielä sarjan alussa, mutta mitä pidemmälle sarja eteni, sitä ärsyttävämmäksi ja ennalta-arvattavammaksi hahmo muuttui.

- Ensin hahmoni oli autonominen, ja hänellä oli hänen oma tarinansa, kehityksensä ja tavoitteet. Sitten hän vain alkoi jahdata kahta miestä saarella. Se oli helvetin ärsyttävää, Lilly sanoo.

Tämä harmitti Lillyä, sillä hän halusi antaa hahmollaan katsojille vahvan naisen roolimallin. Nainen tekikin kaikkensa, jotta hahmoon tuli syvyyttä ja vahvuutta vielä silloinkin, kun käsikirjoitus ei ollut hänen mieleensä.

Lostin jälkeen Lilly on näytellyt muun muassa Hobitti-elokuvissa ja Marvelin supersankarielokuvissa. Nyt hän kokee olevansa tarpeeksi itsevarma, jotta hän pystyy välttymään epämiellyttäviltä kuvauskokemuksilta. Hän on iloinen siitä, että hän kykenee valikoimaan roolinsa tarkkaan.

- Minulla on tarpeeksi suosiota, jotta voin olla valikoiva. Tunnen myötätuntoa niitä naisia kohtaan, joilla on hankaluuksia saada jalansijaa tällä alalla ja jotka eivät oikein tiedä, miten toimia, Lilly sanoo.

Lue myös: Hobitti-elokuvan tähdet kokoontuivat ensi-iltaan - tunnistatko näyttelijät ilman maskia?

Lähde: Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat