Kuva: Senja Rapila

Suomalaislaulaja avautui paniikkihäiriöstään - "Mun nuoruus ei ollut hauskin mahdollinen"

10.12.2018 22:45 - Katariina Auvinen

Samae Koskinen kertoi Satu Kotoselle, miten löysi musiikin.

Laulaja Samae Koskisen, 40, etunimen alkuperää kysellään usein. Monesti häntä luullaan maahanmuuttajaksi tai saamelaiseksi, mutta Koskisen mukaan nimen alkuperälle on yksinkertainen selitys, se on kuulostanut hienolta. 

Oikealta nimeltään mies on Sami, mutta Samae olisi kuulostanut paremmalta ulkomailla. 

- Urani alussa, kun suunnittelimme soittokavereiden kanssa ulkomaiden valloitusta, halusin valita nimen, joka kuulosti hyvältä. Kuvittelimme, että tulisimme pääsemään brittien huippujulkaisuihin. Ystävälläni oli pakistanilainen serkku, jonka nimi oli Samae. Se kuulosti paremmalta kuin Sami, hän kertoo Iskelmän Satu Kotoselle antamassa haastattelussa. 

Koskinen vieraili Sadun Sunnuntaivieraana. Koko haastattelu on kuultavissa RadioPlayn kautta. 

Samae Koskinen syntyi ja kasvoi Riihimäellä. Hän löysi musiikin syvemmin lukiossa. 

- Mun nuoruus ja lapsuus ei ollut hauskin mahdollinen. Sairastuin paniikkihäiriöön lukion korvilla ja silloin löysin kielen, jolla pystyin helpottamaan ahdistusta, musiikin. Muistan, että huusin ja pidin hirveetä meteliä, jota äänitin mankalle. Silloin sain olla hetken pois siitä omasta ahdistuksesta ja tuskasta. Musiikista tuli tapa ilmaista itseäni ja käsittelen omia asioitani paljon biiseissä, hän kertoo. 

Sen sijaan, että Koskista olisi mitenkään kannustettu musiikkialalle, hänen käskettiin mennä oikeisiin töihin. 

- Enemmän sanottiin, että tee jotain järkevää elämälläsi. En ikinä ajatellut, että musiikista voisi tulla ammatti, mutta ihan helv*tillisen säkän ja kunnianhimon kautta se onnistui, hän muistelee. 

Koskinen on aina ollut ihminen, joka innostuu joistain asioista omien sanojensa mukaan hieman liikaakin. Hänestä tuli isä vuonna 2013, jonka jälkeen asioita on laitettu täysin uuteen järjestykseen. 

- Sallin tietyn määrän kulttuurituotteita itselleni kuussa, jotta jaksan suojella ja pitää huolta perheestäni. Tietyllä tapaa on kurjaa suojella itseään liialliselta innostumiselta, mutta niin käy helposti. Saatan innostua jostain artistista tai leffasta ja otan aivan kaiken selvää kyseisestä asiasta. Saatan viettää todella pitkän aikaa asian parissa, jonka takia se on pois myös perheeltäni, hän selventää. 

Mies kertoo myös siitä, miten muuten isyys on muuttanut häntä ja Koskinen elämänkatsomusta. 

Lue myös: Pete Parkkonen avautui terapiasta: "Sut lyödään hulluksi heti"

Lue myös: Vappu Pimiän huumorintajua ei aina ymmärretä: Yksi ikimuistoinen hetki koettiin synnytyslaitoksella

Kuuntele koko haastattelu RadioPlayn kautta. 

Lataa RadioPlay ilmaiseksi täältä ja kuuntele kaikki ohjelman jaksot. 

Iskelmä ja Voice.fi kuuluvat molemmat osana Bauer Mediaan. 

Kilpailut

Uusimmat