Kuva: Nelonen

Tänään tv:ssä: Railakasta elämää viettävä sähkömies saa HIV-diagnoosin - draama, joka kahmi pystejä

30.01.2019 07:15 - Emmi Moilanen

Dallas Buyers Club on tositapahtumiin perustuva elokuva, jonka päärooleissa nähdään Matthew McConaghey, Jared Leto ja Jennifer Garner.

Dallas Buyers Club on tositapahtumiin perustuva, palkittu draamaelokuva, jonka pääroolia tähdittää näyttelijä Matthew McConaghey. McConagheyn roolihahmo on railakasta elämää viettävä sähkömies Ron Woodroof, joka harrastaa myös elämäntyyliinsä sopivasti härkärodeota.

Eletään vuotta 1985 Texasissa, jolloin Woodroof saa HIV-diagnoosin. Ensimmäinen AIDS-lääke on vasta tutkimusvaiheessa, ja Woodroof ryhtyy kiertämään lakia löytääkseen itse hoitokeinon sairauteensa. Mies haluaa auttaa samalla myös muita AIDS-potilaita.

Elokuva perustuu saman nimisen miehen elämään ja hänestä tehtyyn artikkeliin The Dallas Morning News -lehdessä, joka julkaistiin vuonna 1992.

Jean-Marc Valléen ohjaama elokuva julkaistiin Toronton elokuvajuhlilla syyskuussa vuonna 2013. Elokuva palkittiin parhaan miespääosan (McConaughey), miessivuosan (Jared Leto) ja maskeerauksen Oscareilla. Elokuva oli ehdolla myös parhaasta elokuvasta ja alkuperäisestä käsikirjoituksesta.

Elokuva kahmi itselleen myös kaksi Golden Globe -palkintoa; paras miespääosa draamaelokuvassa ja paras miessivuosa. Muissa pääosissa nähdään Jennifer Garner, Jared Leto, Denis O'Hare, Steve Zahn, Michael O’Neill.

Pääset katsomaan elokuvan trailerin alta.

Dallas Buyers Club

Klo 22.00

Nelonen

Lue myös: Matthew McConaughey heiluu stringeissä uutuustrailerissa - leffassa hulppea näyttelijäkatras

Kilpailut

Uusimmat