Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Indiana Jones -leffassa iljettävä kohtaus - näyttelijä rauhoitti itsensä lääkkeellä

02.07.2019 07:15 - Iiro Myllymäki

Indiana Jones ja tuomion temppeli -elokuvassa nähdään kymmeniä tuhansia hyönteisiä luolakohtauksessa.

Indiana Jones ja tuomion temppeli on suositun seikkailuelokuvasarjan toinen osa, mutta itse asiassa tämä elokuva sijoittuu aikaan ennen ensimmäisen elokuvan tapahtumia. Ensimmäinen leffasarjan elokuva Indiana Jones ja kadonneen aarteen metsästäjät oli suurmenestys ja se voitti neljä Oscar-palkintoa. Myös vuonna 1984 ilmestyneelle kakkososalle siunaantui Oscar-palkinto parhaista erikoistehosteista.

Vaikka erikoistehosteista tulikin palkinto, elokuvassa ei luotettu täysin niiden varaan. Yhdessä kohtauksessa elokuvan seikkailijat nähdään luolassa, joka on täynnä hyönteisiä. Kohtauksen hyönteiset ovat aitoja, ja kohtausta varten hankittiin 50 000 torakkaa ja 30 000 kovakuoriaista. Ensimmäisessä Indiana Jones -leffassa oli nähty 10 000 käärmeen kanssa kuvattu kohtaus, ja ohjaaja Steven Spielberg ja elokuvasarjan luoja George Lucas halusivat pistää uudessa leffassa vielä tätä paremmaksi – tai pahemmaksi.

Kate Capshaw (kuva: AOP)

Leffassa naispääosaa esittänyt Kate Capshaw kammoksui hyönteisiä niin paljon, että hänen täytyi ottaa rauhoittava lääke ennen kuvauksia selvitäkseen tilanteesta. Tuottaja Frank Marshall on sanonut, että yleisestikin ottaen kuvauspaikalla hyönteiset aiheuttivat enemmän kammoa kuin käärmeet olivat aiheuttaneet. Hyönteisiä oli myös mahdoton hallita, toisin kuin käärmeitä, mikä aiheutti omat haasteensa kuvauksissa.

Indiana Jones ja tuomion temppeli
21.00
Hero

Lue myös: Opiskelija kirjoitti 19 sanan esseen Fight Club -leffasta - nerokkaalle vastaukselle täydet pisteet

Lähde: Mental Floss

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat