Kuva: AOP

Näyttelijäkaunottaren twiitti Kobe Bryantista sai täystyrmäyksen - "Hän oli myös raiskaaja"

28.01.2020 15:15 - Iiro Myllymäki

Evan Rachel Wood muistuttaa ihmisiä urheilulegendan kohtaamasta raiskaussyytöksestä.

Westworld-sarjasta tuttu näyttelijätähti Evan Rachel Wood, 32, on herättänyt pahennusta twiitillään sunnuntaina menehtyneestä koripallolegenda Kobe Bryantista. Bryant kuoli tapaturmaisesti helikopterionnettomuudessa, jossa kuoli myös hänen 13-vuotias tyttärensä. Bryant oli 41-vuotias. Evan Rachel Wood on ottanut twiitissään esiin Bryantin aiemman raiskaussyytöksen.

”Se mitä on tapahtunut, on traagista. Olen niin surullinen Koben perheen puolesta. Hän oli urheilusankari. Hän oli myös raiskaaja. Molemmat näistä totuuksista voivat olla olemassa yhtä aikaa”, Wood kirjoittaa.

Nainen viittaa twiitissään tapaukseen vuodelta 2003, kun 19-vuotias hotellityöntekijänainen syytti miestä raiskauksesta. Syytteistä tosin luovuttiin, koska nainen kieltäytyi todistamasta oikeudessa. Myöhemmin nainen nosti siviilikanteen, ja asia sovittiin oikeuden ulkopuolella vuonna 2005, ja nainen sai Bryantilta summan, jota ei ole julkisuuteen kerrottu.

Tuolloin Bryant antoi aiheesta virallisen tiedotteen, jossa hän kertoi ajatelleensa, että tapahtumat häntä syyttäneen naisen kanssa olivat suostumuksellisia, mutta hän kertoi myös tajuavansa, että nainen ei ajattele samoin.

Kobe Bryant pelasi Lakersin riveissä. (kuva: AOP)

Monen Twitter-kommentoijan mielestä nyt, miehen juuri kuoltua, on väärä aika tuoda esille raiskaussyytöksiä. Naisen twiitti onkin herättänyt paljon pahennusta.

”Miten oikein kehtaat?” kysyy yksi.

”Tämä on ällöttävä kommentti, joka lemuaa valkoista feminismiä, narsismia ja piilotettua rasismia. Käänsit tässä tragediassa huomion itseesi”, on toinen kommentoinut.

”Voisitko osoittaa vähän empatiaa perheelle, joka suree Koben lisäksi myös hänen tytärtään? Kuolemasta ei ole vielä edes 48:aa tuntia”, on myös kommentoitu.

Myös toisenlaisia kannanottoja on esitetty. Jotkut ovat kiitelleet Woodia hänen kannanotostaan.

”Ajattelin itse samalla tavalla, kun kuulin uutisen. Olen selvinnyt raiskauksesta, ja minun piti katsoa, kun muut ihmiset surivat raiskaajani kuolemaa. Itse tunsin helpotusta ja sitten syyllisyyttä tästä tunteesta. Evan puhutteli minua”, on yksi kommentoinut.

”On okei kritisoida sankareita silloinkin, kun he kuolevat. Evan ei sano, että hän ei ansaitsisi suremista. Hän vain sanoo, että sankarimme eivät aina käyttäydy sankarillisesti ja meidän pitää muistaa tämäkin”, on myös kirjoitettu.

Evan Rachel Wood on kirjoittanut vielä sovittelevan twiitin aiheesta.

”En tuomitse häntä enkä juhlista häntä. Twiittini oli muistutus siitä, että kaikilla on erilaiset tuntemukset ja että meille kaikille on tilaa surra yhdessä tappelemisen sijaan. Kaikki olemme kokeneet menetyksen. Tämä on arka aihe meille kaikille, joten osoittakaa ystävällisyyttä ja kunnioitusta kaikille”, Wood kirjoittaa.

Lue myös: Malli Gigi Hadid mahdollinen valamiehistön jäsen Harvey Weinsteinin oikeudenkäynnissä

Lue myös: Harvey Weinstein -kohun uusin käänne sai Emily Ratajkowskin reagoimaan - ihossa vahva sanoma

Lähteet: Mirror, Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat