Kuva: AOP

Somessa syntyi Me Too -henkinen ilmiö - sai alkunsa Harvey Weinsteinin asianajajan kohulausunnosta

11.02.2020 21:15 - Milena Raappana

Asianajaja Donna Rotunno sanoi haastattelussa, ettei hän ole koskaan joutunut seksuaalisen häirinnän uhriksi, sillä hän ei ole koskaan pistänyt itseään kyseiseen tilanteeseen.

Elokuvatuottaja Harvey Weinsteinin, 67, oikeudenkäynti seksuaalirikossyytteistä käy tällä hetkellä kuumimmillaan.

Myös sosiaalinen media elää tapauksen mukana, ja Twitterissä aihetunniste #WhereIPutMyself (suom. Mihin laitan itseni) on noussut sosiaalisen median alustalla viraaliksi. 

Me Too -hashtagin tapainen aihetunniste on noussut esiin Weinsteinin asianajajan Donna Rotunnon antamasta lausunnosta. 

Elle Australia uutisoi Rotunnon olleen toimittaja Megan Twoheyn haastattelussa The Daily -podcast-sarjan jaksossa The Woman Defending Harvey Weinstein (suom. Nainen, joka puolustaa Harvey Weinsteinia).

Keskustelussa Twoheyn kysyi Rotunnolta, onko hän ikinä joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi. Tähän asianajaja vastasi:

- En ole. Koska en ole koskaan laittanut itseäni sellaiseen tilanteeseen.

Twohey, joka alun perin toi ilmi Weinsteinin tapauksen The New York Timesin julkaisemassa artikkelissa, varmisti Rotunnon lausunnon kysymällä:

- Eli sanot, ettei sinua ole koskaan seksuaalisesti loukattu, koska et koskaan laittaisi itseäsi seksuaalisen väkivallan uhrin tilanteeseen?

Rotunnon kanta oli selkeä hänen vastatessaan:

- Olen aina tehnyt päätöksiä lukioikäisestä saakka, että en juo liikaa, en mene kotiin henkilön kanssa, jota en tunne, en vain koskaan pistä itseäni haavoittuvaisiin tilanteisiin. 

Twohey twiittasi Rotunnon seksuaalisen hyväksikäytön uhreja syyllistävästä vastauksesta, mikä synnytti pian tuohtunutta keskustelua somessa. Amerikkalainen asianajaja ja entinen voimistelija Rachael Denhollander aloitti Twitterissä someilmiön aihetunnisteella #WhereIPutMyself.

"Weinsteinin puolustusasianajaja sanoo, ettei hän ole koskaan joutunut seksuaalisen väkivallan uhriksi, koska hän ei ole pistänyt itseään "siihen tilanteeseen". Kerro Weinsteinin asianajajalle, mihin tilanteeseen "olet pistänyt itsesi", Denhollander twiittasi ja kehotti nettikansaa kertomaan tilanteita, joissa he ovat kohdanneet seksuaalista häirintää ja väkivaltaa.

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Twiitti kirvoitti suuren määrän sydäntäsärkeviä päivityksiä, joissa seksuaalisesta väkivallasta selvinneet henkilöt kertoivat, missä kammottava tilanne on tapahtunut. Kuten päivityksistä huomaa, häirintää tapahtuu aivan tavanomaisissa arkisissa tilanteissa, joita uhrit eivät olisi pystyneet välttämään. 

"Makuupussissani yrittäessäni nukkua mökissäni kesäleirillä."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Kävelin kadun yli hakemaan voileipää."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Leffailta poikaystäväni kanssa, jonka kanssa olin seurustellut neljä vuotta."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tyttäreni kolmannen luokan opettaja pahoinpiteli hänet seksuaalisesti. Donna Rutonnon mukaan hänen ei olisi pitänyt mennä kouluun? Voi p*ska näitä hyväksikäyttäjien puolustajia."

Jos päivitys ei näy, voit katsoa sen täältä.

Lue myös: Malli Gigi Hadid mahdollinen valamiehistön jäsen Harvey Weinsteinin oikeudenkäynnissä

Lue myös: Harvey Weinstein -kohun uusin käänne sai Emily Ratajkowskin reagoimaan - ihossa vahva sanoma

Lähde: Elle Austaralia

Kilpailut

Uusimmat