Kuva: Jari Riihimäki

Kirjailija Sinikka Nopola, 67, on kuollut

14.01.2021 14:16 - Reija Saarinen

Nopola on luonut Heinähattu ja Vilttitossu sekä Risto Räppääjä -kirjasarjat siskonsa kanssa.

Kirjailija Sinikka Nopola on kuollut. Hän oli kuollessaan 67-vuotias. Tammen tiedotteen mukaan Nopola kuoli 13. tammikuuta vaikeaan sairauteen. 

Nopola aloitti työuransa toimittajana Helsingin Sanomissa ja siirtyi vapaaksi kirjailijaksi ja journalistiksi vuonna 1985. Hänen ominaislaatunsa kirjoittajana ilmeni jo vuonna 1987 ilmestyneessä esikoisteoksessa Teepussit

Nopola muistetaan menestyneistä kirjasarjoista, jotka hän loi yhdessä siskonsa Tiina Nopolan kanssa. Niihin kuuluvat Heinähattu ja Vilttitossu sekä Risto Räppääjä.

Tämän lisäksi Nopola kirjoitti urallaan kaikkiaan yli 80 teosta muun muassa Eila ja Rampe -kirjasarjan, josta on tehty myös näytelmiä ja elokuva.

"Tulemme kaikki Tammessa ja WSOY:llä kaipaamaan Sinikka Nopolan uskomatonta mielikuvitusta, nopeaa älyä, sinnikkyyttä ja lämmintä sydäntä. Läheisten lisäksi Sinikkaa jäävät kaipaamaan kaikki me, jotka olemme rakastaneet hänen teoksiaan – sekä kaikki ne tulevat lukijat, jotka eivät vielä ole edes syntyneet," todetaan Tammen julkaisemassa tiedotteessa.

Kuvassa Sinikka ja Tiina Nopola (kuva: AOP)

Lähde: Tammi

Kilpailut

Uusimmat