Kuva: AOP

Me Naiset: Jani Toivola uskoo rakkauteen ensisilmäyksellä ja yllättyi omasta mustasukkaisuudestaan

17.08.2021 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Jani Toivola julkaisi toukokuussa kolmannen kirjansa.

Näyttelijä ja vihreiden entinen kansanedustaja Jani Toivola, 43, kertoo Me Naisten haastattelussa, että ei ajatellut olevansa mustasukkainen ihminen, mutta yllättäen löysikin sen itsestään eräässä suhteessaan. 

- Sain suunnilleen sitoa käteni, etten ollut penkomassa toisen roskiksia – enkä penkonut! Toivola kuvailee silloista tunnetta.

Toivola kertoo, että tunnemyrskyn jälkeen olo oli hämmentynyt. Toivola sanoo, ettei ole mustasukkaisuuden tunteesta ylpeä, mutta ymmärtää, että sekin voi kuulua ihmisyyteen, kun menettämisen pelko kasvaa liian suureksi. 

Kumppanina Toivola uskoo onnistuneensa ainakin siinä, että on sovittanut arkeensa myös toiselle ihmiselle tärkeitä asioita. Toivola kertoo kuitenkin kokevansa nykyään erilaista vastuuta, kenet ja missä vaiheessa hän voi tuoda myös 7-vuotiaan tyttärensä elämään. Hän kertoo tunteneensa suurta syyllisyyttä erotessaan aiemmasta avopuolisostaan, sillä myös tytär menetti rakkaan ihmisen.

Toivola kuvailee olevansa kovan kuoren alla hyvin herkkä ihminen, joka arkailee toisinaan uuteen ihmissuhteeseen ryhtymistä pelätessään tulevansa satutetuksi. Siitä huolimatta Toivola kertoo myös ehdottomasti uskovansa rakkauteen ensisilmäyksellä. Toivola iloitsee saaneensa nähdä paljon ja uskoo jokaisen suhteen kasvattaneen häntä, vaikka suurta rakkautta ei hän sanojensa mukaan vielä olekaan kohdannut.

- Suurta rakkautta olen kuitenkin odottanut koko elämäni. Kaipuu ei ole epätoivoinen vaan toiveikas tunne: vielä on löydettävää ja kohdattavaa, Toivola kuvailee.

Toivola kuitenkin kertoo jo lapsena tottuneensa aikuisten hyvin moninaisiin suhteisiin. Hänen omatkin vanhempansa erosivat jo Toivolan ollessa pieni ja isänsä hän tapasi viimeisen kerran lapsena.

- Sain jo varhain aika realistisen käsityksen rakkaudesta, miten se ei ole itsestään selvää tai helppoa, Toivola sanoo. 

Toukokuussa ilmestyi myös Toivolan kolmas kirja, Rakkaudesta, joka käsittelee nimensä mukaisesti pitkälti samoja tunteita, joista Toivola tuoreessa haastattelussa kertoo.

Lue myös: MTV: Jani Toivolalle hame on voimavaate: "Tulee tunne, että ottaa asiat omiin käsiin"

Lue myös: Jani Toivola avautuu isättömyydestään: "Vasta nyt on tullut itku sen takia"

Lähde: Me Naiset

Kilpailut

Uusimmat