Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Coenin veljesten ylistetty draamakomedia - valittiin yhdeksi 2000-luvun parhaista elokuvista

24.10.2021 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Inside Llewyn Davis sai kaksi Oscar-ehdokkuutta.

Inside Llewyn Davis kertoo nuoresta, rahattomasta folkmuusikosta Llewyn Davisista, jonka usko läpimurtoon on koetuksella. Vuoteen 1961 sijoittuvassa elokuvassa muusikko kohtaa musiikkimogulin, joka voi muuttaa miehen elämän suunnan.

Inside Llewyn Davis on Joel ja Ethan Coenin käsikirjoittama ja ohjaama elokuva, joka julkaistiin vuonna 2013. Elokuvassa pääosaa esittää Oscar Isaac, jolle kyseessä oli läpimurtorooli. Elokuvassa näyttelevät myös muun muassa Justin Timberlake ja Carey Mulligan.

Elokuva sai kriitikoilta ylistystä, ja se on saanut myös merkittäviä palkintoehdokkuuksia. Leffa oli ehdolla kahden Oscarin saajaksi parhaan kuvauksen ja parhaan äänityksen kategorioissa. Se sai myös Golden Globe -ehdokkuudet parhaasta komedia- tai musikaalielokuvasta, parhaasta miespääosasta ja parhaasta alkuperäiskappaleesta.

Elokuvan kriitikkosuosio kävi hyvin ilmi vuonna 2016 BBC:n suuressa kriitikkoäänestyksessä. BBC kysyi 62 kriitikolta ympäri maailmaa mielipidettä 2000-luvun parhaista elokuvista, ja tästä saadussa listauksessa Inside Llewyn Davis sijoittui peräti 11:nneksi. Coenin veljesten teoksista vielä arvostetumpi listauksella oli vuoden 2007 Menetetty maa, joka sijoittui sijalle 10.

Elokuvan trailerin voit katsoa alta.

Inside Llewyn Davis
klo 11.20
Hero

Lue myös: Mies teki vaimonsa ruumiista haketta - brutaali murha innoitti Coenin veljesten läpimurtoelokuvan

Lähteet: IMDB, BBC

Suosittelemme

Uusimmat