Kuva: AOP

Fast & Furious -tähden tyttären ahdistavista kokemuksista syntyi Netflix-sarja - paljastaa nyt Voice.fi:lle, mitä isyys on opettanut

14.11.2021 09:15 - Roy Kokkonen / roy.kokkonen@bauermedia.fi

Chris "Ludacris" Bridges on räppäri, näyttelijä ja neljän tytön isä. Mies kertoo Voice.fi:n haastattelussa, että hänen tyttärensä nimeä pilkattiin ja hiuksia hipelöitiin ilman lupaa. Kokemuksista syntyi lastenanimaatio Karma's World.

– Haluan vain normaalit hiukset, kuten kaikilla muillakin on, tuhahtaa 10-vuotias Karma Grant. 

Koulupäivä oli ollut kiusallinen. Karma tunsi itsensä oudoksi ja erilaiseksi. Kysymyksille hänen afrohiuksistaan ei tuntunut tulevan loppua. Pahinta oli, kun he koskivat hiuksiin kysymättä lupaa. 

Karma Grant on fiktiivinen hahmo uudessa Netflix-lastensarjassa Karma's World, jonka takana on räppäri-näyttelijä Chris Bridges. Se mitä kävi Karmalle, on kuitenkin täyttä todellisuutta monelle lapselle. Se oli todellisuutta myös Bridgesin vanhimmalle tyttärelle. 

Bridges tunnetaan paremmin taitelijanimellä Ludacris. Urallaan hän on saanut kolme Grammy-palkintoa ja esiintynyt muun muassa Oscar-palkitussa Crashissa ja näytellyt Tej Parkeria Fast & Furious -elokuvissa. 

Lastensarjan takana on kuitenkin neljän tytön isä Chris Bridges - ei Ludacris. Alkusysäyksen sarjalle antoi hänen vanhin tyttärensä Karma, jonka mukaan myös sarjan päähenkilö on nimetty.

– Idea ohjelmaan tuli, kun tyttäreni oli kuusivuotias. Hän oli mukana studiolla ja kysyi voisiko hänkin räpätä. Vastasin hänelle, että jos hän haluaa tehdä musiikkia, hänen täytyy kertoa asioista, joita hänen elämässään tapahtuu, Bridges kertoo Voice.fi:n haastattelussa.

Nykyisin Karma on 20-vuotias. Idea on siis muhinut jo 14 vuoden ajan.

– Matkalla on ollut ylä- ja alamäkiä, joiden kautta musiikki, tarinat ja animaatio ovat parantuneet. Kyseessä on tositarina sinnikyydestä ja todiste siitä, että koskaan ei kannata antaa periksi.

Karma's World -sarjan opetukset ovat lähtöisin tosielämästä. (kuva: Karma's World)

Taide kuvastaa todellisuutta

Bridges on kuvaillut animaatiosarjaa perinnöksi lapsilleen. Karma Bridges on kohdannut samoja asioita, joita sarjan fiktiivinen Karma saa eteensä. Taide kuvastaa todellisuutta, Bridges sanoo.

– Olen todellinen tyttöjen isä. Se on yksi syy, miksi tein tämän sarjan. Haluan aurata tietä uudelle sukupolvelle ja olla osa muutosta, jonka haluan maailmassa tapahtuvan. Tyttäreni nimeä pilkattiin ja hänen hiuksiaan hipelöitiin kysymättä. Tarinat perustuvat asioihin, joita hän kohtasi. Monet lapset painivat samojen ongelmien kanssa. Haluan, että he tajuavat, etteivät he ole yksin. 

Sarjassa ei vain tuoda esiin ongelmia, vaan lisäksi siinä annetaan neuvoja, kuinka ikäviin tilanteisiin pitää suhtautua ja puuttua. Niitä samoja neuvoja, joita Bridges on antanut lapsilleen.

Bridges on luonnollisesti vastannut myös sarjan musiikista yhdessä tiiminsä kanssa. Vaikka Bridgesin vanhin tytär Karma on sarjan suurin inspiraation lähde, ei hän ole mukana sarjassa. 

– Hän on kyllä konsultoinut joissain asioissa, mutta nyt hän keskittyy kouluun täysillä. Tulevaisuudessa hänet on saatava mukaan sarjaan, vaikka vierailevana tähtenä, Bridges sanoo.

Isyys on opettanut kärsivällisyyttä

Karman lisäksi Bridgesillä on kolme nuorempaa tytärtä. Näyttelijän ja muusikon työ on kiireistä ja vaatii paljon matkustamista. Yhteisen laatuajan löytäminen lasten kanssa ei ole ollut helppoa.

– Minulla oli aina kiire ja hoppu. Isyyden myötä minun täytyi opetella kärsivällisyyttä. Siinä on kyse ajan järjestämisestä - ja nimen omaan laatuajasta. Kun vietin vuosia tien päällä keikkaillessa, kotiaikaa ei varmasti ollut riittävästi. 

Bridges sanoo, että sarja on otettu ilolla vastaan. Myös hänen nuoremmat tyttärensä ovat ihastuneet siihen.

– Ongelmana on vain se, että tytöt ihmettelevät missä heidän oma sarjansa on. He kyselevät, missä heidän hahmonsa ovat. Siinä riittää työnsarkaa, Bridges naurahtaa.

Lue myös: Musiikkilistojen kärkinimet lyöttäytyivät yhteen - tuloksena hitti vai huti?

Lue myös: Aki Linnanahde haluaa suomalaisten muuttavan tapaa viettää isänpäivää: "Keskustelun paikka"

Kilpailut

Uusimmat