Kuva: AOP

Tänään tv:ssä: Klassikkokomedian epäonnistuneeksi leimattu jatko-osa - silti jatkoa tuli vielä lisää

14.01.2022 07:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Ghostbusters II -elokuvaa syytettiin muun muassa edeltäjänsä liiasta kopioimisesta.

Legendaarisen Ghostbusters-elokuvan jatko-osa Ghostbusters II julkaistiin vuonna 1989. Jatko-osassa Ghostbusters-ryhmää tarvitaan jälleen, kun New York on uhkaavien yliluonnollisten voimien puristuksessa. Elokuvan tapahtumat sijoittuvat aikaan viisi vuotta ensimmäisen elokuvan tapahtumien jälkeen. Leffan on ohjannut Ivan Reitman, joka ohjasi myös ensimmäisen osan.

Ghostbusters II ei ollut edeltäjänsä kaltainen suurmenestys. Se tuotti lippuluukuilla Box Office Mojon mukaan noin 99 miljoonaa euroa, kun taas ykkösosa tuotti noin 200 miljoonaa euroa.

Myös kriitikot suhtautuivat jatko-osaan pääpiirteissään negatiivisesti. Kritiikkejä yhteen kokoavan Rotten Tomatoes -sivuston yhteenvedossa todetaan, että arvostelijoiden mukaan Ghostbusters II on ”suhteellisen huvittava, mutta siinä ei ole edeltäjänsä viehättävyyttä, älyä eikä energiaa”. Monet kriitikot myös kokivat, että elokuva yrittää liikaa matkia ykkösosaa.

Kaikesta huolimatta tämäkin elokuva sai vielä jatko-osan. Ghostbusters: Afterlife julkaistiin vuonna 2021, eli yli 30 vuotta kakkososan jälkeen. Tässä välissä tosin ehdittiin tehdä naisten tähdittämä uusintaversio alkuperäisestä elokuvasta. Tämä Ghostbusters-elokuva julkaistiin vuonna 2016.

Ghostbusters II -elokuvan trailerin pääset katsomaan alta.

Ghostbusters II
MTV3
klo 22.35

Lue myös: Uuden Ghostbusters-elokuvan traileri julkaistiin - katso

Lähteet: Rotten Tomatoes, Box Office Mojo, Box Office Mojo, Wikipedia

Kilpailut

Uusimmat