Kuva: AOP

Futurama tekee paluun - mutta palaako Bender?

13.02.2022 12:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Suosikkianimaatio tekee paluun tulevaisuuteen lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen.

Suosittu animaatiosarja Futurama tekee paluun lähes kymmenen vuoden tauon jälkeen. Sarja palaa 20 jakson tuotantokaudella suoratoistopalvelu Huluun. Sarjan tuotanto alkaa vielä tämän kuukauden aikana, ja sarjan on tarkoitus saada ensi-iltansa ensi vuonna.

Fryna tunnettu Billy West, 69, sekä Leelan hahmoa näytellyt Katey Sagal, 68, tekevät paluun sarjan näyttelijäkaartiin. Heidän lisäkseen sarjassa tullaan kuulemaan monia muita aiemmilta kausilta tuttuja näyttelijöitä.

Viisastelevaa ja rääväsuista robottia, Benderiä, näytelleen John DiMaggion, 53, sopimusta ei ole vielä lyöty lukkoon, mutta mitä ilmeisimmin myös hän on palaamassa sarjaan.

Futuraman ovat luoneet Matt Groening, 67, ja David X. Cohen, 55. Groening tunnetaan erityisesti Simpsoneiden luojana.

-Olen innossani saadessani uuden tilaisuuden katsoa tulevaisuuteen, Cohen kommentoi.

-On kunnia saada kertoa Futuraman voitokkaasta paluusta, ennen kuin meidät jälleen hyllytetään yllättäen, Groening jatkaa.

Groening viittaa kommentillaan Futuraman aiempaan kohtaloon Fox-kanavalla. Sarja suunniteltiin alun perin lähetettäväksi sunnuntaisin. Ohjelman lähetysaikaa kuitenkin muutettiin useita kertoja kanavan toimesta, joka oli kuolemantuomio sarjalle.

Nyt sarja saa kuitenkin uuden mahdollisuuden pitkän tauon jälkeen.

Futurama kertoo pizzakuskina toimineesta Frysta, joka epäonnisten sattumusten seurauksena joutuu syväjäädytetyksi vuonna 1999 ja herää tuhat myöhemmin tulevaisuudessa.

Sarja on palkittu vuosien varrella useilla tunnustuksilla. Futurama on voittanut kuusi Emmy-palkintoa, seitsemän Annie-palkintoa sekä kaksi WGA-palkintoa.

Suoratoistopalvelu Hulua ei ainakaan toistaiseksi voi katsoa Suomessa.

Lue myös: Ryyppäävä prinsessa palaa Netflixiin - Simpsonien luojan uusin sarja saa jatkoa

Lue myös: Simpsonien luoja Matt Groening otti kantaa ääninäyttelijöiden ihonvärikeskusteluun

Lähde: The Hollywood Reporter

Kilpailut

Uusimmat