Kuva: Youtube

Oscareiden lisäksi jaettiin Razziet eli huonoimpien elokuvien palkinnot - katso voittajat

13.03.2023 15:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kritiikkiä tuli muun muassa

Viime yönä juhlitussa Oscar-gaalassa palkittiin vuoden parhaita elokuvia ja niiden tekijöitä. Arvostettujen palkintojen lisäksi jaettiin samaan aikaan toisaalla myös päinvastaiset tunnustukset, Razzie-palkinnot eli vuoden huonoimpien elokuvien palkinnot.

Vuoden huonoimmaksi elokuvaksi valittiin Marilyn Monroesta kertova fiktiota ja todellisuutta yhdistelevä Blonde, joka on jo aiemmin kerännyt runsaasti kritiikkiä julkaisunsa yhteydessä. Myös Razzie antoi tuomioksi Monroen asettamisen kuolemansa jälkeen täysin virheelliseen ja negatiiviseen valoon, jossa hänet esitettiin pelkkänä uhrina eikä itse toimijana. Elokuva palkittiin myös huonoimman käsikirjoituksen palkinnolla.

Vuoden huonoimmaksi miesnäyttelijäksi valittiin Jared Leton roolisuorituksellaan elokuvassa Morbius. Sen sijaan vuoden huonointa naisnäyttelijää ei valittu, sillä Razzie-gaala pahoitteli asettaneensa ehdolle väärän henkilön, jolle palkinto ei kuulu ja jakoi kömmähdyksen johdosta kyseenalaisen palkinnon gaalalle itselleen.

Huonoimmaksi miessivuosaksi puolestaan valittiin Tom Hanks elokuvassa Elvis. Perusteena oli muun muassa Hanksin ilmeettömyys roolissa. Huonoin naissivuosakin sijoittui Morbius-elokuvalle ja siinä näytelleelle Adria Arjonalle.

Lue myös: Näyttävät luomukset valtasivat Oscar-gaalan punaisen maton - katso kuvat pukuloistosta

Lue myös: Oscar-palkinnot jaettiin jälleen - katso lista voittajista

Lähde: Razzies.com

Kilpailut

Uusimmat