Kuva: AOP

Euroopassa näkyy jo salasananjaon eston vaikutus - Netflixin tilaajamäärä romahti miljoonalla

29.04.2023 20:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Salasanoja ei enää jaella kavereille.

Netflix on jo pitkään kipuillut käyttäjiensä jakamien salasanojen kanssa. Yhtä tunnusta saattaa käyttää käyttäjän kaverit, kumppanit ja entiset kumppanit, vaikka tilille olisi maksettu vain yhdestä profiilista. Suoratoistopalvelu päätti puuttua salasananjakoon, ja otti käyttöön sen esto-ominaisuuden useissa maissa, minkä myötä lisäkäyttäjästä on aina maksettava.

Nyt ensimmäisiä tuloksia ominaisuuden vaikutuksista on nähtävillä. Espanjan Netflixin käyttäjät eivät ole ilahtuneet uudistuksesta, sillä yhdellä vuosineljänneksellä maassa suoratoistopalvelu menetti yli miljoonan katselijoistaan. Netflixistä lähtijöiden määrä kolminkertaistui edelliseen neljännekseen nähden. Tuloksista uutisoi muun muassa talousmedia Bloomberg, mutta varsinaisen tutkimuksen on tehnyt markkinatutkimuskonserni Kantar.

Tilaston tehneen Kantarin mukaan on selvää, että vaikutus johtuu juuri tästä uudistuksesta.Vaikka suurin osa lähteneistä katselijoista on todennäköisesti ollut asiakkaita, jotka eivät ole maksaneet palvelusta, on se silti menetys suoratoistopalvelulle. Esimerkiksi suositukset suullisesti tai sosiaalisen median kautta eivät tietenkään leviä niin vilkkaasti, jos katselijoita on vähemmän.

Netflix itse on kommentoinut tiedotteissaan uskovansa, että alun pudotuksen jälkeen lähteneet käyttäjät palaavat maksaen omista tileistään. Tällaista tulosta suoratoistopalvelu kertoo saaneensa Kanadasta. 

Ominaisuus on Espanjan lisäksi voimassa jo monissa maissa kuten Kanadassa, Uudessa-Seelannissa ja Portugalissa. Suomessa kohuttu ominaisuus ei vielä ole käytössä, mutta esimerkiksi Iltalehden tietojen mukaan on vain ajan kysymys, kun rajoite saadaan voimaan meillä kotimaassakin.

Lue myös: Korealaissarjat nousivat äkkiä räjähdysmäiseen suosioon - Netflix investoi uusiin teoksiin miljardeja

Lähde: Bloomberg, Iltalehti

Kilpailut

Uusimmat