Kuva: Mikko Räsänen

Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff: Yhdellä keinolla voit vähentää mulkkuutta

20.10.2015 18:45 - Pauliina Jokinen

Madventuresin Riku Rantala ja Tunna Milonoff tietävät, miten maailmasta tulisi mukavampi paikka. 

Vuosia maailmalla ryvettyneet, kasvaneet ja aikuistuneet miehet ovat tiivistäneet seikkailunsa niin televisiosarjoiksi kuin elämänviisauksiksikin. Nyt Tunna Milonoff, 41, ja Riku Rantala, 41, ovat julkaisseet Mad Success, Seikkailijan self-help -oppaan, jossa viisauksiaan pääsevät jakamaan niin muut haastatellut kuin miehet itsekin.

Seitsemän kuolemansyntiä tiivistävä kirja listaa ylpeyden, kateuden, vihan, laiskuuden, ahneuden, kohtuuttomuuden ja himon seuraukset.

- Näitä asoita on tullut pohdittua reissussa yhä uudestaan ja uudestaan. Olemme törmänneet samoihin perusheikkouksiin kaikissa kulttuureissa, missä ollemme olleet. Täällä ne tunnetaan seitsemänä kuolemansyntinä, mutta löytyvät kaikkialta maailmasta, Milonoff miettii.

Miehet ovat joutuneet miettimään kuolemansyntejä paljon. Listauksissa korkeimmalle sijalle nousee ensimmäinen: Ylepeys, itsekkyys ja oman egon korostaminen.

- Ego on jotakin, mitä me olemme luoneet suojelemaan itseämme. Se on suojamuuri, joka haluaa aina voittopallin, Milonoff miettii.

Kun omista heikkouksistaan tulee tietoiseksi, alkaa myös muiden heikkouksien ymmärtäminen.

- Ego on itsekäs ja täysin musta. Tulemalla tietoiseksi egostaan ja heikkouksistaan, siihen alkaa tulla pieniä säröjä ja valoa pääsee sisään. Se on jo iso askel ja vähentää merkittävästi mulkkuutta, Rantala miettii.

Miehet myöntävät itsekin painivansa samojen ongelmien kanssa. Toisinaan ylpeys meinaa nostaa päätään, mutta maailma vetää lopulta nöyräksi.

- Olemme meinanneet kapsahtaa näihin kaikkiin heikkouksiin ja taistelemme niitä vastaan joka päivä, Milonoff kertoo.  

Milonoff ja Rantala kannustavat tutustumaan omiin heikkouksiinsa jo itsensäkin takia.

- Jos saa vihanpuuskan ja vain pihisee, mutta ei ymmärrä miksi vihaa, ei pääse pitkälle. Tulemalla tietoisiksi omista tunteistaan, ei mene automaattiohjauskelle, Milonoff kuvailee.

Madventures-ohjelmansa kanssa ympäri maailmaa matkannut kaksikko suositteleekin lähtemään reissuun maailmalle, mutta myös itseensä. Miehet eivät osaa sanoa, kenet he kaappaisivat mukaansa matkalle avartamaan maailmankuvaansa.

- Kaikille olisi hyötyä lähteä maailmalle: Niin sellaiselle joka tietäisi kaiken kuin sellaisellekin, joka pelkää maailmaa. Olisi helppoa sanoa että Olli Immonen tai Timo Soini, mutta ei itsekään saa heittäytä ylimieliseksi. On vain myönnettävä, etteihän meistä kukaan tiedä tästä maailmasta hölkäsen pöläystä ja löytää nöyryyttä, Rantala miettii.


Lue myös: Mondo-lehden päätoimittaja listasi matkailutrendit: "Nähtävyydet voi nykyään kiertää myös juosten"

Kilpailut

Uusimmat