Meikit, korut ja kynsilakat eivät kuulu kylpyhuoneeseen - katso miksi

29.09.2015 11:15 - Eeva Rajala

Ilmeiseltä tuntuva säilytyspaikka arkisille tavaroille ei aina ole se kaikkein paras.

Moni säilyttää meikkejään ja kynsilakkojaan kylpyhuoneen kaapissa, sillä sieltä ne on helppo kaivaa tarpeen vaatiessa esiin. Kylpyhuone ei kuitenkaan ole ihanteellinen säilytyspaikka niille, eikä monelle muullekaan asialle. Good Housekeeping -lehti listaa asioita, jotka kannattaa pitää pois kylpyhuoneesta.

Meikit

Meikit kuuluisi säilyttää huoneenlämmössä. Kylpyhuoneessa on joskus normaalilämpöistä, mutta esimerkiksi suihkun jälkeen kuumaa ja kosteaa. Parempi vaihtoehto olisi pitää meikkejä makuuhuoneessa.

Lääkkeet

Jotkut pitävät kylpyhuoneen peilikaappia myös lääkekaappina, vaikkei kannattaisi. Lääkkeet on hyvä pitää kaukana kosteudesta ja säilyttää viileähkössä ja kuivassa paikassa. Muuten lääkkeet voivat menettää tehonsa.

Höylien vaihtoterät

Höylien teriä ei kannata pilata varsinkaan ennen käyttöä. Kylpyhuoneen kosteus ja höyryt voivat tylsyttää tai ruostuttaa teriä ennenaikaisesti. Lisäksi on hyvä kuivata parhaillaan käytössä oleva terä jokaisen käyttökerran jälkeen. Jos teriä haluaa säilyttää kylpyhuoneessa, on ne hyvä laittaa ilmatiiviiseen pussiin.

Korut

Moni saattaa säilöä koruja kylpyhuoneen kaapissa, mistä ne helposti saa mukaansa meikkaamisen jälkeen. Kosteus tekee kuitenkin hallaa koruille, ja ne voivat hapettua normaalia nopeammin. Korut kannattaa säilyttää kuivassa ja viileässä.

Kynsilakka

Kynsilakka kestää hyvänä yleensä kaksi vuotta. Jos aikaa haluaa pidentää, kannattaa kynsilakat siirtää kylpyhuoneesta pois ja säilöä ne paikkaan, missä huoneenlämpö ei koko ajan muutu radikaalisti.


Lue myös: Menikö meikin eräpäivä ohi? Tarkista tuotteiden käyttöiät tästä

Lähde: Good Housekeeping

Kilpailut

Uusimmat