Valinnoilla on väliä! Myös hampparit voivat olla terveellisiä - 7 vinkkiä

28.07.2013 08:15 - Katariina Näreaho

Listasimme seitsemän helppoa vinkkiä, joiden avulla kevennät hampurilaisen kalorimääriä roimasti.

Myös syntisen herkullisia hampurilaisia voi syödä hyvällä omalla tunnolla, kunhan vain tekee täytteissä terveellisiä valintoja.

1. Sienipihvi
Korvaa puolet jauhelihasta sienillä. Pilko sienet hienoksi ja sekoita jauhelihan joukkoon. Näin saat kevyemmän ja kuitupitoisemman pihvin. Lisäksi sienissä on B-ryhmän vitamiineja.

2. Kalkkunan jauheliha
Kokeile tehdä hampurilaispihvisi kalkkunan jauhelihasta. Tämä on huomattavasti kevyempi vaihtoehto. Muista, että maustamisessa ei kannata nuukailla.

3. Kasvispihvi
Unohda kouluruokaloiden ja einestiskien mauttomat versiot kasvispihveistä ja tee pihvisi itse. Kasvispihvi voi olla jopa maukkaampi kuin lihaisa versionsa. Käytä pihvin pohjana lihan sijaan esimerkiksi papuja, soijarouhetta tai kikherneitä. Mausta maukkaaksi!

4. Pihvin koko
Pidä annoskoko kohtuullisena. Älä tee pihvistä suurempaa kuin oma kämmenesi. Jos hampparin täytteisiin kuuluu paljon juustoa tai pekonia, tee pihvistä vieläkin pienempi.

5. Avokado
Kokeile hampurilaisessa avokadoa! Tämä vihreä hedelmä on täynnä hyviä rasvoja.

6. Skippaa majoneesi
Jätä majoneesi burgeristasi kokonaan pois ja käytä tilalla esimerkiksi maukasta sinappia.

7. Sämpylä
Kaupan "pullamössösämpylöiden" sijaan voit leipoa itse sämpyläsi. Näin tiedät tasan tarkkaan, mitä purilaisen sämpylä sisältää. Jos jauhopeukalo on keskellä kämmentä, osta vaihtoehtoisesti täysjyväsämpylöitä.

Kilpailut

Uusimmat