Kuva: Mikko Räsänen

Lasse, 38: "Kukaan ei voi tehdä minua onnelliseksi"

09.02.2016 09:15 - Senni Loikala

Rakkaudesta-sarjassa erilaiset ihmiset puhuvat avoimesti ja rohkeasti sellaisistakin asioista, joita ei ole välttämättä tapana sanoa ääneen.

Olen saanut vahvasti sen kokemuksen, ettei kukaan voi tehdä minua onnelliseksi. Jos rakkaudelta haluaa saada aina jotakin takaisin, niin silloin on lopulta aina kusessa. Se on raakaa, mutta tällä hetkellä, tällä istumalla se on minulle totta.

Uskon, että olen hakenut liikaa hyväksyntää elämäni aikana. Onneksi olen pysähtynyt miettimään, ja nyt katson elämääni taaksepäin eri valosta. En kadu mitään, mutta välillä mietin tekojeni syitä.

Jos rakkauden antaminen perustuu siihen, että se on pelkkää vaihtokauppaa – niin silloin rakkaus on addiktiota, kuin päihdettä. Sitä yrittää muuttaa itseään erilaiseksi, jotta saisi rakkautta."

"Olen varma, etten ole käynyt näitä asioita viimeisen kerran läpi. Saatan hyvin olla siinä tilanteessa vielä joskus.

Saan rakkautta automaattisesti takaisin, kun keskityn muihin ihmisiin. Huonon päivän jälkeen tekisi mieli oksentaa kaikki toisen päälle, mutta silloin on parempi kysyä, miten hänellä menee. Silloin en mieti itseäni ja "vaikeata" elämääni. Lopputulos on, että molemmat voivat paremmin.

Rakkaus on tekemistä, eikä miettimistä.

Lue myös: Eveliina, 20: "Toisen karheat piirteet ovat itselle niitä kauneimpia juttuja"

Lue myös: Mira, 37: ”Olen opetellut elämään rakkauden menettämisen pelon kanssa”

Lue myös: Annika, 25: ”Parisuhdeväkivallan jälkiä kantaa mukanaan aina”

Kilpailut

Uusimmat