"Pettäminen pelasti minut" - naisen avoin blogikirjoitus koskettaa

23.09.2015 18:45 - Reetta Haverinen

Melissa Clark kertoo varsin rohkeassa ja ajatuksia herättävässä blogipostauksessaan, ettei koskaan ajatellut pettävänsä miestään – mutta toisin kävi.

Jos et ole sinut itsesi kanssa, ei avioliitto voi korjata sirpaleista itsetuntoasi. Tämän Melissa Clark sai oppia oman kantapään kautta. The Huffington Postin sivulla julkaistussa blogitekstissään nainen kertoo, kuinka hän uskoi hääkellojen kuminan nostavan hänet murheen alhosta ja masennuksesta takaisin jaloilleen.

Varsinkin, kun naisen oli tarkoitus astua avioon kouluaikaisen ihastuksensa kanssa, joka tuntui oikealta unelmien prinssiltä, uskoi Clark, että hänen elämänsä muuttuisi totaalisesti heti häiden jälkeen. Asiat eivät kuitenkaan menneet niin kuin Clark luuli. Itseasiassa naisen masennus tuntui vain pahenevan.

Kohtalokas syrjähyppy?

Clark kirjoittaa blogitekstissään, että kun häistä oli kulunut neljä kuukautta, hänen eteensä tuli tilaisuus pettää miestään. Nainen punnitsi asioita päässään, mutta tarttui lopulta tilaisuuteen riskit tiedostaen.

Clark kertoo, että syrjähyppy sai hänet mietiskelemään suuria asioita. Clark sanoo oivaltaneen, että hänen tuli ottaa ero miehestään eikä yrittää saada asioita väkisin toimimaan. Vaikka avioliiton solmimisesta oli vain hetki, Clark ymmärsi, ettei hänen tarvinnut pyristellä vuosia suhteessa, jossa hän ei alunperinkään tuntenut oloaan hyväksi.

Clark kirjoittaa olleensa luonteeltaan aina muiden miellyttäjä. Hän oli altis ihmisten arvosteluille ja myös pettymyksen tuottaminen muille oli asia, jota nainen ei olisi koskaan tahtonut tehdä. Siten tieto siitä, että jossain vaiheessa Clark jäisi kiinni ja pahoittaisi miehensä mielen, raastoi naisen omaatuntoa.

Kun naisen syrjähyppy tuli lopulta ilmi ja eron aika koitti, oli asian läpikäyminen Clarkille raskasta. Samaan aikaan Clark paini pahojen rahaongelmien kanssa ja hänen kotinsa lukot vaihdettiin, joten hän ei päässyt enää kotiinsa. Clarkin oli pakko aloittaa elämänsä alusta. Nainen tunsi itsensä onnettomaksi - eikä ihme.

Uusi alku

Clark kirjoittaa, että uusi alku opetti hänelle kuitenkin tärkeitä asioita elämästä:

"Ensimmäistä kertaa elämässäni, en välittänyt pätkääkään siitä, mitä muut ajattelivat. Ihmiset olivat jo tuominneet minut tekojeni takia, eikä käyttäytymiseni näyttänyt missään valossa hyvältä. En voinut tehdä tehtyä tekemättömäksi, mutta itse asiassa, en katunut tekojani. Minun täytyi vain hyväksyä asiat ja jatkaa elämääni. "

Nainen kertoo, että hän kävi pohjalla, mutta suunta ei voinut olla kuin ylöspäin. Clark päätti lähteä rakentamaan elämäänsä alusta ja tutustua itseensä. Eron jälkeen Clark uskalsi vihdoin elää arkeaan juuri niin kuin itse tahtoi ja olla aito versio itsestään.

Teko, joka muutti kaiken

Vaikka Clark kertoo, että hänestä tuntui pahalta pahoittaa ihmisten tunteita, erityisesti ihmisten, joita hän rakasti, olisi vahinko ollut paljon suurempi, jos hän ei olisi eronnut miehestään. Epätoivoinen pyristely suhteessa, jossa hän ei ollut onnellinen, olisi pidemmän päälle ollut raastavampaa kuin avioeropapereiden kirjoittaminen.

Nainen uskoo, että ilman syrjähyppyä hän ei olisi pystynyt päättämään avioliittoaan - varsinkaan näin pian. Koska hän joutui käymään pohjalla, joutui hän toden teolla tutustumaan itseensä ja selviytymään omin nokkinensa.

Nainen kuitenkin kertoo tekstissään toivoneensa, että hän olisi ollut sinut itsensä kanssa jo ennen avioliittoon astumistaan. Näin asia ei kuitenkaan ollut ja Clark joutui käymään asiat läpi rankemman kautta.

Tekstinsä lopussa Clark kertoo olevansa tällä hetkellä suhteessa, jossa hän tuntee olonsa hyväksi. Nainen toteaa, että hänen syrjähyppynsä ei ainoastaan muuttanut hänen elämäänsä totaalisesti - se myös "pelasti" hänet ja auttoi häntä kohti omannäköistään elämää.

Lue Clarkin alkuperäinen kirjoitus täältä.


Lue myös: Neljä asiaa, joista yksikään avioliitto ei selviä - pettäminen ei listalla

Lähde: The Huffington Post

Kilpailut

Uusimmat