Kuva: Fotolia

Suuri seksitutkimus paljastaa: Nautinto lisääntyy yksinkertaisella keinolla

27.01.2016 16:15 - Senni Loikala

Tutkimuksessa selvitettiin ehkäisyn vaikutus seksielämän aktiivisuuteen.

Ehkäisyn käyttäminen johtaa selvästi vilkkaampaan seksielämään, selviää tuoreesta yhdysvaltalaisesta tutkimuksesta. Erityisesti pariskuntia kiinnostavasta tutkimuksesta kirjoittaa Independent.

Tutkimukseen osallistuneet naiset vastasivat kyselyyn. Siinä selvitettiin, olivatko osallistujat harrastaneet seksiä kuluneen neljän viikon aikana ja käyttivätkö he ehkäisyä.

Ehkäisyä käyttäneistä naisista 90 prosenttia oli harrastanut seksiä, kun taas ilman ehkäisyä seksiä oli harrastanut vain 72 prosenttia.

Seksin erottaminen lisääntymisestä

Tutkijoiden mukaan seksin erottaminen lisääntymisestä saattaa johtaa parempaan seksielämään. Näin ollen pariskuntien kannattaa panostaa seksiin nautinnon, ei pelkän lisääntymisen takia.

- Tahdomme naisille paremman, terveemmän ja turvallisemman seksielämän erottamalla seksin raskaudesta ja lapsen odottamisesta. Ehkäisy saa sen aikaan, tutkija ja lääkäriopiskelija Suzanne Bell summaa.

Tutkimukseen osallistui yli 210 000 seksuaalisesti aktiivista, avoliitossa elävää ja naimisissa olevaa naista. He olivat iältään 20-29-vuotiaita ja asuivat yhteensä 47:ssä eri maassa.

Lue myös: Asiat, joita naiset ihmettelevät miehissä - lue huvittavat tarinat

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat