Kuva: Fotolia

Helpoimmat hyvinvointikikat koottiin yhteen - kokeile!

03.02.2016 22:15 - Emma Ylistalo

Hyvinvoinnin lisääminen ei aina vaadi suuria tekoja. Pienillä nikseillä teet arjestasi terveellisempää.

Haluaisitko elää terveellisemmin, mutta useat hyvinvointiin liittyvät asiat ovat mielestäsi liian hankalia? Pienillä ja helpoilla kikoilla voit kuitenkin tehdä elämästäsi terveellisempää. Lue alta kuusi hyvinvointiniksiä, jotka sopivat laiskemmillekin.

1. Pidä pH-arvosi tasapainossa

Sitruunaveden juominen päivän mittaan on yksi helpoimmista asioista, joita voit tehdä neutralisoidaksesi happoja kehossasi. Sitruunoiden sisältämä happo edistää kehosi kykyä luonnollisesti huuhtoa myrkkyjä kehostasi. Sen on myös todettu parantavan ruuansulatusta.

2. Lisää hedelmä ruokavalioosi

Vaikka mehustamisesta ja smoothieista puhutaan paljon, aivan yhtä hyvä ja paljon helpompi vaihtoehto on syödä hedelmä sellaisenaan. Hedelmäliha ja hedelmän kuoret sisältävät myös paljon kuituja, joita et saa välttämättä käyttöösi mehustamalla.

3. Vältä roskaruokaa helpolla tavalla

Aamupalaa ei turhaan pidetä päivän tärkeimpänä ateriana. Tästä on kuitenkin ristiriitaista tietoa, sillä kun toisten mielestä aamupalan voi jättää väliin, toisten mielestä tulisi syödä jotain 30 minuutin sisällä heräämisestä. Jos huomaat tekeväsi huonoja valintoja ruuan suhteen silloin, kun et ole syönyt aamupalaa, panosta tähän. Tämänkin voi tehdä helpoksi, kun pidät kotona aina banaaneja tai appelsiineja, jotka ovat nopea aamupala.

4. Tee yksi jooga-asento rentoutuaksesi

Aina ei tarvitse tehdä puolen tunnin joogatreeniä, vaan voit valita itsellesi yhden sopivan liikkeen, jolla rentoudut. Jo pelkästään jalkojen nostaminen ylös voi auttaa moniin vaivoihin. Se nimittäin rentouttaa väsyneitä jalkoja ja auttaa verenkiertoa.

5. Nuku ilman alusvaatteita

Älä käytä alusvaatteita sängyssä, sillä se saattaa vähentää bakteerien kasvua. Jos sinulla on koko ajan alushousut jalassa, se saattaa lisätä kosteutta alapäässäsi, joka taas saattaa johtaa hiivatulehdukseen. Anna siis yön ajan paikkojesi tuulettua vapaasti yön ajan.

6. Vähennä hiilihydraattien määrää helposti

Sen sijaan, että tekisit täytetyn leivän, jossa on kaksi viipaletta leipää, tee vastaava vain yhdellä leivällä. Hiilihydraattien määrä tippuu heti puoleen ja täytät itsesi leivän sijasta esimerkiksi kasviksilla.


Lue myös: Löydä herkuista myös positiivinen puoli - auttaa laihdutuksessa

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat