Kuva: Fotolia

Miksi himot hiipuvat kun harrastamme vähemmän seksiä - asiantuntija kertoo syyn

27.01.2016 20:46 - Emma Ylistalo

Kun harrastamme seksiä usein, alamme myös haluta sitä enemmän. Tälle löytyy sekä fyysinen, että psyykkinen selitys.

Monet varmaankin tietävät, että kun seksiä on usein, sitä myös haluaa usein. Sama pätee yleensä myös toisin päin. Kun menossa on kuiva kausi, se voi aluksi olla piinaavaa, mutta lopulta sitä lakkaa ajattelemasta - ja jopa haluamasta. Vaikka tämä ei välttämättä ole huono asia, mietimme kuitenkin miksi näin käy.

Parisuhde-ekspertti Terri Orbuchin mukaan biologinen vaikutus on se, että tavallinen seksi lisää verenkiertoa alapäässä johtaen lisääntyneeseen kostumiseen ja liukkauteen. Tämän lisäksi mielihyvähormoneita kuten oksitosiinia ja endorfiineja erittyy seksin aikana. Nämä osuvat aivojen mielihyväkeskukseen ja näin jättävät sinut haluamaan lisää. Stopin laittaminen seksille pysäyttää myös halut ja kiihotuksen.

Tämän lisäksi myös se, että et ajattele seksiä saattaa tarkoittaa, että keskityt stressaaviin asioihin, jotka taas puolestaan vaikuttavat halukkuuteen.

Olet kenties kuullut tilanteeseen sopivan neuvon aikaisemminkin, mutta kannattavinta on vain tehdä sitä. Se, että päästät jonkun lähellesi, voi saada sinut oikealle tuulelle, vaikka sinusta ei aluksi siltä tuntuisikaan. Orbuchin mukaan pienet muutokset suhteessa voivat uudelleenvirittää intohimon kipinän. Kokeilkaa jotakin uutta. Se voi olla esimerkiksi ravintola, jossa ette ole aikaisemmin käyneet tai yhteinen tunti salilla, joka saa intohimonne palaamaan.


Lue myös: Onko seksin harrastaminen vedessä turvallista?

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat