Nyt se on todistettu: Shoppailu on tehokasta liikuntaa!

20.04.2013 14:15 - Reetta Haverinen

Kauppojen kiertely ei ole pelkästään mukavaa, se on myös erinomaista matalasykkeistä aerobista liikuntaa!

Moni varmasti tietää väsymyksen, joka iskee kaupunkikierroksen jälkeen, kun raahautuu ostoskassien kanssa kotiin. Jalat ovat uupumuksesta vetelät ja sohvan syli houkuttelee enemmän kuin mikään muu.

Kaupungilla kierrellessämme emme tule huomanneeksi, kuinka paljon itseasiassa kävelemme. Aika vierähtää kuin siivillä näyteikkunoita ihastellen ja vaatteita hypistellen.

Ei ihme että jalkoja painaa ostoskierroksen jälkeen. Brittiläiset tutkijat selvittivät, että naiset kävelevät vuosittain noin 320 kilometriä pelkästään shoppailujensa lomassa. Tämä matka on sama, kuin naiset kävelisivät kahdeksan maratonia vuoden aikana. Kaloreitakin palaa, se on varma!

Koehenkilöille annettiin kuukauden ajaksi askelmittarit, joita heidän tuli pitää mukanaan lähtiessään kaupungille. Tutkimuksessa ei otettu huomioon pieniä päivittäisiä ruokaostoksia lähikaupoissa, vaan siinä keskityttiin nimenomaan ostoskeskuksissa ja kävelykaduilla vietettyyn aikaan.

-       -  Shoppailua pidetään vapaa-ajan harrastuksena, jota ei yhdistetä millään tavalla liikuntaan. Kuitenkin kolmen tunnin ostosreissulla voi helposti askelmittariin kertyä muutamakin kilometri, kertoo yksi tutkimuksesta vastanneista asiantuntijoista.

Lisäksi raskaiden kauppakassien kantelu, vaatteiden sovittelu ja rappusissa ravaaminen lisäävät energiankulutusta entisestään. Joskus kuntosalitreenin korvaaminen shoppailukierroksella on siis ihan hyväksyttävää!

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat