Kuva: Fotolia

Autistisen pojan koulusta saama kirje liikutti äidin kyyneliin - kauniit sanat nousseet nettihitiksi

14.07.2016 19:45 - Iiro Myllymäki

Opettaja halusi muistuttaa poikaa tämän lahjoista sen jälkeen, kun hän ei ollut läpäissyt kokeita.

Brittiläinen 11-vuotias Ben Twist ei päässyt läpi koulussa tehdyistä valtakunnallisista kokeista. Autistiselle pojalle jo kokeiden tekeminen oli suuri saavutus, mikä hänen koulussaankin tajuttiin. Pojan opettaja Ruth Clarkson kirjoitti pojalle kannustavan kirjeen, josta pojan äiti Gail Twist otti kuvan ja latasi Twitteriin.

Kirjeen alussa opettaja kiittelee Beniä tämän asenteesta ja edistymisestä. Opettaja myös kirjoittaa, että ”nämä kokeet mittaavat sinua ja osaamistasi vain vähän” ja jatkaa luettelemalla Benin taitoja, joita kokeilla ei mitata. Näihin kuuluvat muun muassa Benin kiltteys, kyky työskennellä ryhmässä, kyvyt urheilussa ja taiteelliset lahjakkuudet.  Kirjeen lopussa Clarkson vielä kirjoittaa, että ”olemme hyvin ylpeitä sinusta”.

Twitterissä kuva kirjeestä on kerännyt jo tuhansia tykkäyksiä. Pojan äiti kirjoittaa, että liikuttui kirjeestä kyyneliin. Äiti Gail kertoo Metro-sivustolle, että Ben piti kirjettä mahtavana ja oli hämmästynyt siitä, että joku oli kirjoittanut noin paljon kauniita asioita hänestä. Katso kuva kirjeestä alta:

Lue myös: "Hänen sydämensä särkyi" - kuva autistisen tytön yksinäisistä synttäreistä leviää netissä

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat