Jenkkitrendi rantautui Suomeen: Nyt avioeroa juhlistetaan erosormuksilla

29.10.2014 12:05 - Mikko Räsänen

Pohjois-Amerikassa lanseerattu erosormustrendi tekee tuloaan Suomeen.

Pohjois-Amerikassa kehitettiin joitakin vuosia sitten erosormukset. Voice kertoi tuosta trendistä vuonna  jo 2011. Vihkisormus kertoo avioliiton alkamisesta ja uudesta elämänvaiheesta. Erosormuksen idea on kertoa samalla tavalla muuttuneesta parisuhdestatuksesta. Erosormus voi olla kokonaan uusi sormus tai turhaksi muuttunut vihkisormus voidaan sulattaa ja tehdä sen kullasta ja jalokivistä kokonaan uusi sormus.

Nyt tuo jenkkitrendi on rantautunut Suomeen. Erosormus.fi -sivusto tarjoaa suomalaisille mahdollisuuden muokata vihkisormuksesta kokonaan uuden erosormuksen.

Voice haastatteli sivuston takana olevan Malmin korupajan toimitusjohtajaa Pasi Suninmäkeä.

Mistä syntyi idea erosormuksiin?

- Idea erosormuksiin on lähtenyt asiakkailta. Tuotteena erosormus on siis palvelu, jossa vanhasta tehdään uutta. Moni eronnut nainen on halunnut säilyttää vanhan sormuksensa, koska vihkisormus on kuitenkin aikanaan ollut rakkain esine, jonka puoliso on hänelle ostanut.

- Vihkisormus on usein ollut ja on vieläkin arvokas. Siksi moni ei ole halunnut luopua sormuksesta, vaan on päättänyt valmistaa siitä uuden sormuksen hyödyntämällä olemassa olevia timantteja ja kultaa. Nykyään solmituista avioliitoista jopa puolet päättyy eroon, joten tilausta erosormus-tuotteelle todellakin on. Haluamme siis tarjota järkevän mahdollisuuden sille, mitä sormukselle kannattaa tehdä mikäli ero sattuu omalle kohdalle.

- Tuotteena erosormus on ollut olemassa lähes yhtä kauan kuin vihkisormuskin, nyt haluamme vain tuoda tämän mahdollisuuden todelliseksi kaikille, jotka sitä eivät ole vielä ajatelleetkaan.

Miten uskot suomalaisten ottavan erosormukset vastaan?

- Uskon Suomalaisten ottavan erosormuksen vastaan hyvin. Valmistamme näitä ns. erosormuksia nyt jo viikoittain ilman, että tuotetta on mainostettu. Tuotteelle on siis olemassa jo valmiit markkinat. Nyky-yhteiskunnassa ei ole enää todellakaan häpeä olla eronnut, niin miksei siitä vanhasta vihkisormuksestakin sitten muokkaisi haluamaansa sormusta.

- Tärkein syy siihen miksi uskon, että erosormuksesta tulee hyvä tuote johtuu siitä, että nykypäivänä kuluttajalle on tärkeää, että tuotteella on tarina. Erosormus -tuotteena itsessään ei välttämättä ole valmis tarina, mutta se antaa ainakin hyvät ainekset siihen. Ainakin se on paljon parempi vaihtoehto kuin, että sormus olisi myyty panttiin tai heitetty Suomenlahteen.

Avioero ja suhteen päättyminen on kuitenkin monesti erittäin surullinen tragedia. Miksi avioeroa pitää juhlistaa sormuksella?

- Monet näkevät avioeron juhlistamisen hyväksi vaihtoehdoksi. Avioeroa voi siis juhlistaa esimerkiksi uudella sormuksella. Lisäksi, jotkin pitävät jopa erojuhlia. Itsekin olen ollut sellaisissa kun lähipiirissäni on liittoja päättynyt eroon. Ilmeisesti sillä halutaan viestittää, että eronkin jälkeen on elämää ja nimenomaan sosiaalista elämää. Mutta jonkin loppu onkin uuden alku. Uusi sormus kuvaa uutta alkua.

Kilpailut

Uusimmat