Facebookin syrjivä päätös raivostutti ihmiset: "Melkein poistin käyttäjätilini tämän takia"

09.04.2015 19:45 - Senni Loikala

Facebook kieltäytyi mainostamasta uutista, joiden leviämistä monet ovat pitäneet tärkeänä suvaitsevaisuuden ja hyväksynnän kannalta.

Ilman nenää ja sieraimia syntyneen Eli-poikavauvan tarina kosketti monia viime viikolla ja Voicen uutinen tapauksesta sai yli 30 000 lukukertaa. Moniin vetosi vanhempien ehdoton rakkaus lastaan kohtaan, huolimatta tämän poikkeavasta ulkonäöstä.

Facebook ei ole katsonut asiaa samalta kantilta. Yhteisöpalvelu kieltäytyi Live Action News -sivuston tekemän uutisen mainostamisesta ja siten levittämisestä laajemmalle yleisölle. Päätöstä perusteltiin sillä, että kuvat ja videot nenättömästä vauvasta saattaisivat shokeerata ihmisiä ja saada heidät reagoimaan negatiivisella tavalla uutiseen.

Päätös herättänyt vastarintaa

Yhteisöpalvelun päätös on herättänyt tuohtumista, sillä sitä pidetään syrjivänä. Vamman kanssa syntynyt ihminen voi olla vaarassa joutua muita herkemmin torjutuksi ja kiusatuksi myöhemmässä elämässään, eikä Facebookin ele ainakaan taistele epäoikeudenmukaisuutta vastaan. Yksi uutissivuston Facebook-sivun kävijöistä kommentoi tapausta näin:

"Kuinka iljettävän valinnan Facebook teki. Melkein poistin käyttäjätilini tämän takia, mutta en tehnyt sitä, sillä on niin monia tarinoita, jotka täytyy jakaa ja ystäväni, ja perheeni todella huomaavat jakamani tärkeät uutiset. Tulen jakamaan myös tämän. Rakkautta Elille ja hänen perheelleen."

Seuraava artikkeli: Asiakaspalvelija puolusti kehityisvammaista - aikuiset kiusaajanaiset poistettiin kahvilasta

Lähde: LifeNews

Kilpailut

Uusimmat