Nämä 18 elokuvaa sopivat suhteiden joka käänteeseen - löydätkö omasi?

28.07.2012 13:15 - Eeva Rajala

Monet romanttiset komediat ja draamat osuvat ja uppoavat täydellisesti ihmisten omaan elämään. Nämä kyseiset elokuvat voivat toimia myös lääkkeenä, jos ihmissuhteissasi on tällä hetkellä ongelmia. 

Kun elokuvahahmoihin ja heidän tilanteeseen pystyy samaistumaan, oikeassakin suhteessa voidaan selvittää erinäköisiä ja -kokoisia pulmatilanteita. Näin elokuvistakin tulee tunteikkaampia, vahvempia ja nautinnollisempia.

Eivätkö kaikki naiset ole jossain vaiheessa tunteneet vahvasti kuuluvansa Bridget Jonesin kanssa samaan kerhoon? Tai kiertäneet sitä ainoaa oikeaa Sallyn tavoin elokuvassa Kun Harry tapasi Sallyn?

Mikä tahansa on suhteesi tila - oletko sinkku, avioliitossa, eronnut tai on muuten epäselvä tilanne - elokuvien saralta löytyy aina oikea tarina tilanteeseen kuin tilanteeseen.

Kolmiodraama?
Mikäli olet parhaillaan keskellä kolmiodraamaa, etkä tiedä mitä tehdä, voit vaikka katsoa parin vuoden takaisen kolmiodraamasta kertovan Daydream Nation -elokuvan. Kaupunkilaistyttö muuttaa maalle ja rakastuu sekä opettajaansa että luokkatoveriinsa:



Etkö pääse yli ensirakkaudestasi?
Jos et ole missään vaiheessa unohtanut ensimmäistä rakkaudenkohdettasi? Finding Mr. Destiny voi olla sinua varten. Pari vuotta sitten julkaistu elokuva kertoo tytöstä, joka metsästää kiihkeästi ensimmäistä poikaa, jota hän koskaan rakasti:

Onko avioliitto pakkomielle?
Jos olet ihminen, jolla ei ole ollut koskaan onnea rakkauden kanssa, mutta haaveilet koko ajan avioliitosta, vuonna 1994 ilmestynyt Tahdon naimisiin -elokuva on sinua varten:

Oletko eroamassa?
Peggy Sue meni naimisiin -elokuva kertoo avioeroon valmistautuvasta naisesta, joka matkaa ajassa taaksepäin erotakseen tulevasta aviomiehestään ennen kuin heidän avioliittonsa edes alkaa. Vuonna 1986 ilmestynyttä elokuvaa tähdittävät Kathleen Turner, Nicholas Cage ja Jim Carrey:

Haluatko deittailla rikasta miestä?
Tähän saatat saada neuvoja elokuvasta Aamiainen Tiffanylla. Audrey Hepburnin tähdittämässä vuoden 1961 elokuvassa Holly Golightly etsii itselleen rikasta miestä, joka voisi elättää häntä:

Pohditko: erotako vai ei?
Jos yrität päättää, onko parempi jäädä suhteeseen tai lähteä suhteesta, saattaa Breaking Upwards -elokuva olla sinua varten. Elokuvassa tylsistynyt mutta toisistaan riippuvainen pariskunta suunnittelee oman eronsa:

Onko sinua petetty?
Saatat tällä hetkellä tuntea olosi mitättömäksi, nöyryytetyksi ja vähäpätöisimmäksi. Tositapahtumiin perustuva Sydän karrella kertoo pariskunnasta, joka työstää avioliittoaan uskottomuuden jälkeen. Elokuvassa nähdään Meryl Streep ja Jack Nicholson:

Houkutteleeko pettäminen sinua?
Pettäminen ei kannata. Tässä elokuvassa vaimo ja aviomies kuitenkin saavat elämänsä tilaisuuden tienata miljoona dollaria. Riittää "vain", jos vaimo pettää miestä. Vain yksi yö -elokuvaa tähdittävät Robert Redford, Demi Moore ja Woody Harrelson:

Pompitko sängystä sänkyyn?
Jos olet särkenyt sydämesi ja löydät lohtua vain hyppimällä jokaisen miehen kanssa sänkyyn, ranskalaiselokuva Queen of Hearts on sinua lähellä:

Oletko juuri mennyt naimisiin?
Juuri naimisiin menneet pariskunnat voivat löytää samanlaisia ongelmia ja tilanteita viime vuonna julkaistusta elokuvasta Newlyweds. Elokuvassa käsitellään muun muassa ongelmia, joita syntyy kahden suvun tullessa yhdeksi avioliiton myötä:

Oletko ystäväsi kanssa seksisuhteessa?
Onko tilanteesi friends with benefits -tilanne, eli hyvän ystävän kanssa seksiä ilman sitoumuksia? Onko se lopulta mahdollista pitkällä tähtäimellä? Tällaiseen tilanteeseen löytyy kaksikin elokuvaa: Natalie Portmanin ja Ashton Kutcherin tähdittämä No Strings Attached sekä Mila Kunisin ja Justin Timberlaken tähdittämä Friends With Benefits:



Oletko rakastunut ystävääsi?
Jos olet tosiaan rakastunut parhaaseen ystävääsi, ei välttämättä kannata odottaa tunteiden kertomista. Mitä pahaa siitä syntyy? Eikä ystävyytenne ole muka vahva? Kuka sanoo tahdon? -elokuva näyttää sen, miten voi käydä, jos tunteitaan ei kerro tarpeeksi aikaisin:

Rakennatko itseäsi rankan eron jälkeen?
Jos olisi mahdollista tuhota kaikki tuskalliset muistot, tekisitkö sen? Tahraton mieli -elokuvassa tutkitaan juuri tätä mahdollisuutta. Mutta onko se kuitenkaan oikea vaihtoehto? Eikö kaikki kokemuksemme ja muistomme lopulta vain kasvata ja rakenna meitä? Eikö kaikki muistot lopulta ole kokemisen arvoisia? Vuonna 2004 julkaistua Tahraton mieli -elokuvaa tähdittävät Jim Carrey ja Kate Winslet:

Oletko kaukosuhteessa?
Kaikkien, jotka ovat tai ovat olleet kaukosuhteessa, kerrotaan löytävän itsensä elokuvasta Uneton Seatlessa. Nainen ja mies, joiden on pakko löytää toisensa, vaikka elävät täysin eripuolilla Yhdysvaltoja:

Oletko avioliitossa meneillään kuherruskuukausi?
Tuore aviopari saattaa jo kuherruskuukauden aikana törmätä erinäisiin avioliittoon kuuluviin vaikeuksiin. Nuori robert Redford ja Jane Fonda esittävät vuoden 1967 Paljain jaloin puistossa -elokuvassa nuorta naimisiin mennyttä paria:

Tuoreet vanhemmat?
Jos olet tai olette juuri tulleet vanhemmiksi, kannattaa Arizona Baby -elokuva katsoa sillä silmällä, mitä ei kannata tehdä vauvan kanssa. Elokuvassahan pariskunta päättää kidnapata vauva perheeseensä, mutta mitä sitten tapahtuukaan:

Oletko ikisinkku ystäviesi naittaja?
Oletko nainen, joka on kiinnostuneempi löytämään ystävilleen miesystäviä kuin itselle? Saatat löytää itsesi Gwyneth Paltrow'n tähdittämästä elokuvasta Emma:

Oletko juuri tavannut uuden rakkauden?
Jos olet korviasi myöten rakastunut esimerkiksi seksikkäällä ranskalaisella aksentilla puhuvaan komeaan mieheen, onko Broken English -elokuva sinua varten. Siinä kolmekymppinen nainen etsii rakkautta ja sitten löytää lähes väkisin seksikkään ranskalaismiehen:

Lähde: Tressugar

Kilpailut

Uusimmat