Kuva: Fotolia

Tutkimus todisti: Naisten ja miesten kirjoittamissa Facebook-päivityksissä on valtava ero

02.06.2016 14:15 - Senni Loikala

Pitävätkö tutkimustulokset paikkansa omien Facebook-ystäviesi kohdalla?

Quartz-sivusto uutisoi tutkimuksesta, jonka mukaan naiset ja miehet kirjoittavat eri tavalla Facebookissa. Tutkimuksessa Pennsylvanian, Melbournen, Cambridgen ja Stony Brookin yliopistojen tutkijat analysoivat miljoonia miesten ja naisten kirjoittamia Facebook-päivityksiä ja niiden eroavaisuuksia.

Naisten kirjoittamissa päivityksissä korostuivat ystävällisyys ja myötätuntoisuus ja lisäksi niistä välittyi vaikutelma, että teksti oli kirjoitettu todella ihmiseltä ihmiselle. Naiset käyttivät miehiä enemmän positiivisia sanoja, kuten ”innostunut” ja ”iloinen” sekä ihmissuhteisiin viittaavia sanoja, kuten ”ystävät” ja ”perhe”.

Puolestaan miesten kirjoittamat päivitykset olivat kylmempiä, tylympiä ja persoonattomampia. Miesten kirjoittamissa teksteissä oli enemmän politiikkaan viittaavia sanoja, kuten ”vero” tai ”poliittinen”. Lisäksi myös urheiluun liittyviä sanoja löytyi teksteistä enemmän kuin naisilla.

Tutkimuksen mukaan naisten ja miesten kirjoittamien tekstien vakuuttavuudessa ei ollut eroja. Tutkijoiden mukaan päivitysten erot liittyivät lähinnä siihen, että miesten käyttämä kieli antoi vaikutelman itsevarmuudesta ja kylmyydestä, ja he myös kiroilivat ja kritisoivat asioita naisia enemmän. Naiset puolestaan kirjoittivat vakuuttavasti, mutta samalla lämpimään sävyyn, jossa korostuivat positiiviset tunteet ja lämpö muita ihmisiä kohtaan.

Lähde: Quartz

Lue myös: Tiedätkö, ketkä maailmantähdet eivät ole somessa? Perustelut vakuuttavat

Lue myös: Haluatko vähentää sosiaalisen median käyttöä? Pidä viikon digidetox-kuuri 

Kilpailut

Uusimmat