Vaihtaisitko pysyvästi silmiesi väriä? Pian mahdollista

10.03.2015 20:15 - Senni Loikala

Uusi hoitomuoto mahdollistaa ruskeiden silmien muuttamisen sinisiksi. Tohtorin mukaan jokaisen ruskean silmän alla nimittäin odottaa sininen silmä, joka täytyy vain houkutella esiin.  

Vain 17 prosenttia maailman väestöstä omistaa luonnostaan siniset silmät. Jatkossa luku voi kuitenkin olla korkeampi, sillä silmien värien muuttamiseen on kehitetty uusi laserhoito. Sen avulla ruskeat silmät on mahdollista muuttaa sinisiksi.

- Perusperiaatteena on, että jokaisen ruskean silmän alla on sininen silmä. Ainoa ero ruskean ja sinisen silmän välillä on todella ohut pigmenttikerros silmän pinnalla, kertoo tohtori Gregg Homer.

Laserin avulla ärsytetään silmän ruskeaa pigmenttikerrosta niin, että keho alkaa poistaa sitä luonnostaan.

Toimenpide kestää vain noin 20 sekuntia, mutta värimuutos ei tapahdu hetkessä. Silmät alkavat näyttää sinisiltä vasta muutaman viikon kuluessa. Uuden laserhoidon keksinyt yritys arvioi toimenpiteen hinnaksi reilu 4600 euroa.

Jotta silmien värin muuttaminen olisi täysin turvallista, täytyy uutta hoitomuotoa vielä testata ja kehittää. Tarkoituksena ei kuitenkaan ole yllyttää ihmisiä ihannoimaan sinisiä silmiä.

Seuraava artikkeli: Tieteellinen läpimurto: Värisokeus voidaan korjata!

Lähde: CNN

Kilpailut

Uusimmat