Treenaa itsellesi sixpack kielesi avulla

11.12.2014 18:15 - Senni Loikala

Jos tehostat treeniä käyttämällä oikein kieltäsi, saatat saada kunnon vatsalihakset nopeammin.

Men's Health -lehti uutisoi erikoisesta tehokeinosta, jolla saa treenin aikana lisää potkua vatsalihaksiinsa. Lehden mukaan salaisuus vahvempiin vatsalihaksiin voi löytyä kielestäsi.

- Kielesi on valtavan tärkeä lihas, joka mutkien kautta vaikuttaa syvälihaksiisi. Joten kun aktivoit kielilihaksesi, se saa saa vatsasi syvälihakset myös aktiivisiksi, liikunnan asiantuntija Kyle Langworthy kertoo.

Oikeanlainen kielityöskentely vaikuttaa positiivisesti rintakehääsi ja lantioosi, antaen sinulle paremman tasapainon esimerkiksi painoja nostaessasi. Hyvä tasapaino vähentää loukkaantumisen riskiä.

Kielitreeni

Nostaessasi painoja tai tehdessäsi esimerkiksi leukoja tai kyykkyjä, ei sinun välttämättä kannata unohtaa kieltäsi. Jos tahdot harjoituksesta parhaat tehot irti, kokeile seuraavaa:

Pistä huulesi yhteen, ja aseta kielesi tasaisesti kitalakeen kiinni, etuhampaidesi taakse. Pidä kieli paikoillaan ja nielaise. Luo suuhusi painetta yrittämällä ikään kuin vetää kitalakeasi alaspäin ja etuhampaitasi sisään suuhun päin. Hengitä syvään nenäsi kautta ja keskity, että ylävartalosi kohoilee samalla ulospäin. Hengitä hitaasti ulos. Pidä kielesi ja hengitysrytmisi tällaisena treenin aikana, ja vatsalihaksesi kiittävät.

Seuraava artikkeli: Romantiikka rakastaville: Opettele ranskalaisen suudelman jumalattareksi

Lähde: Men's Health

Kilpailut

Uusimmat