Valitse paras paikka lentokoneesta – oman tarpeesi mukaan

13.06.2014 11:51 - Linda Arponen

Oletko pitkäjalkainen vai unikeko? Lentokoneesta löytyy onneksi omat paikkansa kaikenlaisille matkustajille, kunhan niitä osaa hakea.

Ei ole yhtä totuutta siitä, mikä on paras istumapaikka lentokoneessa. Tämä kun riippuu paljolti ihmisestä ja siitä, mitä jokainen lentomatkallaan arvostaa.

Haluatko siis matkallasi kenties koneen turvallisimman paikan? Vai haluatko päästä ulos mahdollisimman nopeasti ensimmäisten joukossa?

Jos haluat turvallisimman paikan, valitse käytäväpaikka siiven takareunan takana

Erään tutkimuksen mukaan ne matkustajat, jotka istuvat lentokoneen takaosassa, selviytyvät 40 prosenttia suuremmalla todennäköisyydellä maahansyöksystä kuin ne matkustajat, jotka istuvat koneen ensimmäisillä riveillä. Kaikista turvallisimmat paikat tässä mielessä ovat siipien takana, ei niiden päällä. Jos valitset lisäksi käytäväpaikan, pääset nopeammin paikaltasi evakuointitilanteessa.

Jos haluat nukkua, valitse ikkunapaikka koneen vasemmalta puolelta, matkustamon keskiosista

Monet lentomatkailijat ovat todenneet, että lentokoneen vasemmalla puolella on parempi nukkua ja pään saa siellä paremmin nojattua. Jos olet lisäksi matkustamon keskiosissa, eivät keittiö- tai vessaäänet häiritse sinua.

Jos haluat tilaa matkatavaroillesi, valitse paikka takaa

Lähes kaikki lentoyhtiöt päästävät takarivien matkustajat ensimmäisinä koneeseen. Jos istumapaikkasi on siis takana, ovat ylhäällä olevat säilytystilat todennäköisemmin vielä tyhjiä ja saat tavarasi sinne paremmin mahtumaan.

Jos haluat päästä nopeasti ulos koneesta, valitse paikka vasemmalta puolelta, matkustamon etuosasta

Jos lentokoneessa on ovi vain etuosassa, kuten yleensä, pääsevät eturivien matkustajat ensimmäisinä ulos koneesta. Tämä pääovi on yleensä aina lentokoneen vasemmalla puolella, joten useimmiten myös vasemmalla puolella istuvat matkustajat pääsevät ulos ensiksi.

Jos haluat jalkatilaa, valitse käytäväpaikka hätäuloskäynnin (exit) kohdalta

Siiven päällä olevilla exit-paikoilla on yleensä aina enemmän jalkatilaa, sillä kyseistä riviä käytetään hätäuloskäyntitarkoituksessa. Toisin sanoen voit näillä paikoilla levittää jalkasi pidemmälle ja mukavammin.

Lähde: Huffington Post

Kirjoitimme aiemmin siitä, kuinka lentokoneen turistiluokan voi saada tuntumaan ykkösluokalta. Lue juttu täältä.

Kilpailut

Uusimmat