Kuva: Fotolia

Miksei huulipuna pysy huulissa? Vältä yleisimmät meikkausvirheet

18.01.2016 16:15 - Eeva Rajala

Täsmävinkeillä pääsee eroon muun muassa huulipunasta hampaissa.

Huulipuna yleensä kruunaa koko meikin. Moni laittaakin huulipunan viimeisenä silauksena. Huulipuna voi kuitenkin siirtyä hampaisiin tai lähteä lähes heti pois, jos punan levittää väärin huuliin. Self-lehti listasi vinkkejä, miten huulipunan saa pysymään huulissa ja loistamaan pidempään.

Kuorinta ennen huulipunaa

Sileät huulet ottavat saumattomasti vastaan huulipunan. Muuten lopputulos voi olla lohkeileva tai epätasainen. Huulet voi kuoria esimerkiksi puhtaalla maskarasudilla, joka on upotettu ensin oliiviöljyyn. Myös hammasharja toimii.

Huulipunaa ei huulirasvan päälle

Yleisin virhe on, että huulipuna laitetaan huulirasvan päälle. On totta, että huulirasva auttaa kosteuttamaan huulia, mutta ennen huulipunan laittoa on hyvä poistaa huulirasvajäämät pois huulista. Huulipuna ei muuten pysy huulilla. Kun huulirasva on laitettu, kannattaa odottaa hetki ja sen jälkeen poistaa paperiliinalla jäämät pois huulilta.

Rajauskynällä muutakin kuin rajat

Huultenrajauskynällä on hyvä käydä läpi koko huulten alue, ei pelkästään rajat. Tämä antaa huulipunalle paremman tarttumapinnan ja väri pysyy kauemmin.

Poista liika huulipuna paperiliinalla

Tämä askel on merkittävä, jos haluaa huulipunan pysyvän mahdollisimman kauan hyvän näköisenä. Ensimmäisen huulipunakerroksen jälkeen kannattaa huulista ottaa ylimääräinen kosteus pois paperiliinalla, painaen liinaa huulten väliin. Tämän jälkeen on hyvä laittaa vielä toinen kerros huulipunaa.

Etusormi apuun - hyvästi huulipuna hampaissa

Tällä etusorminiksillä voi sanoa hyvästit ärsyttävälle "hammaspunalle". Kun huulipuna on levitetty huuliin, voi huulet laittaa O-kirjaimen muotoon ja liikuttaa etusormea kerran suun sisälle ja suusta ulos. Kaikki huulipuna, joka jää kiinni sormeen, olisi myöhemmin jäänyt hampaisiin kiinni.

Peitepuikkoa huulten rajaan

Kun huulipuna on laitettu, kannattaa huulten rajat vielä käydä läpi peitepuikolla, jotta huulipuna pysyisi paremmin paikoillaan eli vain huulissa.


Lue myös: Haluatko, että huulipunasi kestää koko päivän? Kokeile helppoa kikkaa

Lähde: Self

Kilpailut

Uusimmat