Kuva: Riitta Koukkunen

Milly Dowler katosi mystisesti Lontoossa - taustalta paljastui murhien sarja

09.02.2022 16:15 - Jenni Tuusjärvi / jenni.tuusjarvi@bauermedia.fi

Supersuosittu true crime -podcast palaa tänään Podplayn ohjelmistoon. Murha joka tapahtui -sarjan tuore jakso vie keskelle lontoolaista sarjamurhaajamysteeriä.

Suositun Murha joka tapahtui -podcastin uuden tuotantokauden avausjaksossa perehdytään nuoren Amanda Jane Dowlerin, joka tunnetiin paremmin nimellä Milly, tapaukseen. Tyttö katosi Lontoossa keskellä päivää kotimatkallaan vuonna 2002. Hän oli kadotessaan 13-vuotias.

Milly Dowler oli Bobby ja Sally Dowlerin tytär. Perheeseen kuului lisäksi Millyn isosisko Gemma, koira, sekä lemmikkikaneja. Perhe asui rauhallisella asuinalueella Walton on Thamesissa.

Maaliskuussa 2002 Milly lähti koulun päätyttyä kahden ystävänsä kanssa kotimatkalle. Kolmikko päätti kuitenkin poiketa kahvilassa, joten Milly jäi junasta aiemmalla pysäkillä kuin tavallisesti.

Tyttö lähti kahvilasta eri suuntaan kuin ystävänsä. Kello oli tuolloin hieman yli neljä iltapäivällä. Tämän jälkeen häntä ei nähty enää elossa.

Satakunta poliisia ja kymmeniä vapaaehtoisia osallistui Millyn etsintöihin, mutta tuloksetta.

Millyn ruumis löytyi vasta kuukausia myöhemmin metsästä.

Millyn henkirikos sai häiriköt liikkeelle

Millyn henkirikoksen ratkeamista jouduttiin odottamaan useista tunnustuksista huolimatta. Esimerkiksi eräs lapsen seksuaalisesta hyväksikäytöstä tuomittu henkilö väitti olevansa Millyn tapon takana.

Tytön perheeseen otti yhteyttä myös eräs naishenkilö, väittäen olevansa Milly. Sama nainen soitti myös poliisille ja Millyn kouluun samaa tarinaa kertoen: hän on kadonnut tyttö, jonka sieppasi tuntematon mies.

Lopulta häirikköpuheluiden takaa paljastui 21-vuotias nainen, jolla oli todettu huomionhakuinen persoonallisuushäiriö.

Lähellä Millyn katoamispaikkaa alkoi erikoinen henkirikosten sarja. Useampi nuori joutui pahoinpitelyn uhriksi. Pahoinpitelyt olivat niin rajuja, että valtaosa menehtyi saamiinsa vammoihin.

Kuuntele koko tarina Podplayssa.

Lue myös: Raija Pelli paljastaa yhden mieleenpainuneimmista Poliisi-TV-muistoistaan: 'Melkein itkin, kun kuuntelin tarinaa puhelimessa'

Lue myös: Nuoripari surmattiin raa'asti vuonna 1985 - tapaus selvisi lopulta erikoisella tavalla

Lue myös: Brandon joutui viharikoksen uhriksi vuonna 1993 - miehen kohtalo tuttu myös valkokankaalta

Voice.fi ja Podplay ovat osa Bauer Mediaa.

Kilpailut

Uusimmat