Kuva: Shutterstock

Nuoripari surmattiin raa'asti vuonna 1985 - tapaus selvisi lopulta erikoisella tavalla

25.04.2021 17:15 - Emmi Moilanen

Nicola Myers ja Kenneth McBride lähtivät etsimään Tai Tamin kansallispuistosta paikkaa, jossa opiskella mutta eivät palanneet enää koskaan kotiin.

Murha joka tapahtui -podcastin tämän viikon jakso vie kuulijansa Hongkongiin, jossa Nicola Myers ja Kenneth McBride katosivat Tai Tamin kansallispuistossa. Tapahtumat saivat alkunsa lauantaina, 20. huhtikuuta vuonna 1985, jolloin 18-vuotias Nicola ja 17-vuotias Kenneth päättivät lähteä kansallispuistoon etsimään paikkaa, jossa voisivat opiskella yhdessä. Kaksikko kävi samaa koulua ja he myös seurustelivat keskenään.

Nicolan ja Kennethin vanhemmat huolestuivat, kun nuoria ei alkanut kuulua totuttuun aikaan kotiin. He lähtivät etsimään lapsiaan illan pimeässä taskulamput valaistuksenaan ja onnistuivat löytämään vain Kennethin rikkoutuneen koulukirjan. Lopulta päivä vaihtui seuraavaan ja perheet ilmoittivat lapsensa kadonneiksi.

Sunnuntaina kansallispuistossa ulkoillut lenkkeilijä löysi nuoret pahoinpideltyinä ja kuolleina. Lenkkeilijä ilmoitti näkemästään poliisille ja tästä alkoi Hongkongin siihenastisen historian suurin murhatutkinta. Tutkintaan osallistui kaiken kaikkiaan kuusisataa poliisia, ja vaikka töitä oli tehty lopulta lähes puoli vuotta, ratkaisevaa vihjettä ei ollut kuulunut.

Koska tutkimukset eivät edenneet, epäilykset alkoivat kohdistua jengeihin. Arveltiin, voisiko kyseessä olla triadien, eli järjestäytyneen rikollisuuden, vihkirituaali, jossa jäseneksi pyrkivän tulisi suorittaa raa’at teot.

Poliisi ja valtio päättivät lisätä panoksia lupaamalla palkkion ratkaisevan vihjeen kertojalle. Palkkioksi luvattiin aluksi 50 000 Kiinan dollaria ja tuntemattomaksi jäänyt liikemies korotti summaa puoleen miljoonaan Kiinan dollariin. Nykyrahassa summan arvo on noin 80 000 Yhdysvaltain dollaria. Pian viranomaiset saivatkin tiedon, joka lopulta ratkaisi tapauksen – Kiinan alamaailmassa tunnettu rikollispomo soitti poliisille ja paljasti oman alaisensa syylliseksi murhiin.

Uhrit valikoituivat sattumalta

Kansallispuiston alueella oli kulkenut samaan aikaan Nicolan ja Kennethin kanssa joukko nuoria miehiä, joilla oli tarkoituksenaan varastaa kupariputkia kaupungin suurantenneista. Nuoria miehiä oli yhteensä viisi ja yksi heistä oli triadi. Joukkio ei yrityksistään huolimatta löytänyt kuparia mutta rahaa oli kuitenkin saatava jostain. Miehet punoivat suunnitelman ohikulkijan ryöstämiseksi, ja Nicola ja Kenneth tulivat heitä vastaan. Kun uhrit kertoivat, ettei heillä ole rahaa mukanaan, silmitön väkivalta alkoi lähes heti.

Kuolinsyytutkimuksessa Kennethin kehosta löydettiin yli sata vammaa tai ruhjetta. Nicolalla ruhjeita oli yli viisisataa. Kenneth oli kuollut tukehtumalla ja Nicola menehtyi aivoverenvuotoon.

Rikollispomon paljastama mies pidätettiin 27. marraskuuta vuona 1985 ja pidätetty tunnusti tekonsa sekä nimesi myös neljä muuta murhiin osallistunutta miestä. Nelikko pidätettiin seuraavana päivänä, eikä kukaan heistä lopulta osannut nimetä selkeää motiivia teoilleen.

Kuuntele Murha joka tapahtui -podcastin tämän viikon jakso kokonaisuudessaan täältä. Jakso sisältää seksuaaliväkivaltaa ja kuvauksia väkivallasta, eikä podcastia suositella lapsille.

Lue myös: Pakkomielteinen ihailija seurasi Marya lähes 15 vuotta - mies toteutti lopulta karun suunnitelmansa

Lue myös: Suzanne joutui julman murhan kohteeksi vuonna 1992 - tytön kohtalo sai kuulustelijatkin kyyneliin

Lue myös: Jacqueline joutui 14-vuotiaan poikansa murhaamaksi vuonna 2011 - tapaus täynnä karuja yksityiskohtia

Voice.fi ja PodPlay ovat osa Bauer Mediaa.

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat