Kuva: Fotolia

Autatko mielelläsi muita? Epäitsekkäällä käytöksellä yllättävä vaikutus seksielämään

09.08.2016 19:30 - Emmi Moilanen

Kilteillä ja auttavaisilla ihmisillä on tuoreen tutkimuksen mukaan muita vilkaampi seksielämä.

British Journal of Psychologyssa julkaistun tuoreen tutkimuksen mukaan epäitsekkäitä ihmisiä onnistaa muita todennäköisemmin makuuhuoneen puolella.

Tutkimukseen osallistui 192 naista ja 105 miestä, jotka vastasivat kysymyksiin koskien heidän epäitsekkäitä tapojaan. Näihin tapoihin lukeutuivat muun muassa verenluovuttaminen, hyväntekeväisyyteen lahjoittaminen ja naapureiden auttaminen. Tämän jälkeen osallistujat antoivat tukijoille raportin myös omasta seksuaalisesta historiastaan.

Epäitsekkäillä enemmän seksikumppaneita

Vertaillessaan tutkimushenkilöiden antamia vastauksia epäitsekkäästä käytöksestä sekä raportteja heidän seksuaalisesta aktiivisuudestaan tutkijoille selvisi, että ne ihmiset, jotka saivat korkeammat pisteet epäitsekkyyskategoriassa, olivat myös seksuaalisesti aktiivisempia verrattuna muihin.

Tulee kuitenkin muistaa, että tutkijat luottivat vastaajien rehellisyyteen heidän arvioidessaan itseään ja omaa käytöstään. Seuraavan kerran kuitenkin kannattaa vastata myöntävästi, kun naapurisi pyytää apua ruohonleikkauksessa tai ystäväsi kaipaa seuraa verenluovutukseen, sillä auttamisen halun positiiviset vaikutukset voivat näkyä iloisen mielen lisäksi myös aktiivisuutena makuuhuoneen puolella.

Lähde: Refinery29

Lue myös: Mitkä piirteet tekevät naisesta seksikkään? Miehet kertovat

Kilpailut

Uusimmat