Kuva: Fotolia

Muuttuuko kuukautiskierto samanaikaiseksi läheisillä ystävillä? Tiede vastaa

12.04.2017 17:15 - Emma Ylistalo

Toisin kuin me naiset haluaisimme uskoa, tutkimuksen mukaan yhdenaikaiset kuukautiset ovatkin pelkkää sattumaa.

Monet naiset ajattelevat, että heidän kuukautiskiertonsa on samanaikainen kuin ystävillä. Sitä voi useinkin todeta kyseisten päivien osuvan juuri samaan aikaan - varsinkin läheistempien ystävien kanssa.

Nyt kuitenkin tiede on tullut pilaaman tämän melkein kaikkien naisten mielestä selvän asian. Tuoreen tutkimusen mukaan nimittäin ei pidä paikkaansa, että ystävysten kuukautiset olisivat synkassa. Tutkijat seurasivat yhdessä asuvia naisia ja analysoivat kolmen kuukautiskierron ajan, kuinka heidän kuukautisensa osuivat yhteen.

Seurattavia pareja oli 360, joista 273 todisti naisten samanaikaiset kuukautiset ainoastaan legendaksi. Nimittäin tällä enemmistöllä oli suurempi ero kuukautisten alkamispäivällä kolmantena kuukautena kuin ensimmäisen. Tästä tutkijat päättelivät, että kuukautisten samanaikaisuus on ennemminkin sattumaa kuin merkki naisten yhteydestä.

- Olemme tehneet myös joitakin tilastollisia testejä ja löytäneet, että kuukautiskiertojen erot kasvavat. Tämä tarkoittaa, ettei naisten kuukautisten samanaikaisuus poistu, vaan sitä, että ne eivät ole alunperinkään olleet samanaikaiset, aineiston tutkija Marija Vlajic kertoi Guardian-sivustolle.

Asiaa voi ajatella myös näin: Jokaisella naisella on erimittainen kuukautiskierto. Tämän lisäksi omakin kuukautiskiertosi on luultavasti muuttunut elämäsi aikana. Tämä tarkoittaa, että tottakai sinulla sattuu joskus kuukautiset samaan aikaan ystäväsi kanssa, jo pelkästään sen takia, että päiviä on useampi, kun kuukautiset voivat osua samalle päivälle.

Mutta koska joudumme kärsimään kuukautisista niin usein elämämme aikana, on aivan oikeutettua, että meille tulee hyvä mieli siitä, että ystävämme on samaan aikaan samassa tilanteessa.

Lue myös: Kun kuukautiset yllättävät - katso humoristinen video, johon jokainen nainen voi samaistua

Lähde: Cosmopolitan.com

Kilpailut

Uusimmat