Kuva: Fotolia

Houkutteleeko yhteydenpito eksän kanssa? 7 syytä katkaista välit lopullisesti

05.03.2016 17:15 - Senja Rapila

Eroaminen ei ole koskaan helppoa, mutta vielä vaikeampaa voi olla eksän kanssa kaveeraaminen ilman itsensä satuttamista.

Entisten kumppanien kanssa kaveeraaminen ei ole miltei koskaan hyvä idea. Sen lisäksi että se pilaa mahdollisen uuden suhteesi, siinä on myös monta muuta huonoa puolta. Tässä onkin seitsemän syytä siihen, miksi eksän kanssa ei tulisi pitää yhteyttä enää eron jälkeen:

1. Suhteen päättymiselle oli syy

Muistatko ne kaikki yöt, kun makasit sängyssäsi monta tuntia miettien, missä kumppanisi liihottaa sillä hetkellä. Muistatko sen listan jonka teit päässäsi, missä luettelit suhteen hyvät ja huonot puolet? Muistatko sen syyn, miksi erositte? Älä havittele takaisin suhteeseen, joka ei ole hyväksi sinulle.

2. Olet jo omillasi

Olet tehnyt jo omia elämänsuunnitelmia, varannut ehkä lomamatkan toiselle puolelle maailmaa ja suunnitellut kesäsi täydentävän road-tripin. Miksi mennä pilaamaan nämä kaikki suunnitelmat sen vuoksi, että jumahtaisit jälleen paikoillesi entisten ongelmien kanssa? Samalla kun levität siipiäsi ja tutkit ulkopuolista maailmaa, opit myös tuntemaan itseäsi ja sitä mitä todella haluat.

3. Älä jumahda paikoilleen

Jotkut pariskunnat jumahtavat paikoilleen; he pysyttäytyvät tutussa ja turvallisessa kaupungissa, työpaikassa tai kodissa. He pyörivät pelkkää pientä oravanpyörää, eivätkä uskalla hypätä pois kyydistä. Se voi olla syy, miksi erositte.

Anna tilaa itsellesi kasvaa ja uskalla tavoitella unelmiasi, vaikka ne olisivatkin toisella puolella maapalloa.

4. Uusi kumppanisi ei arvosta sitä

Uusi kumppanisi ei tule arvostamaan sitä, että olet tekemisissä entisen kumppanisi kanssa. Miltä sinusta tuntuisi, jos hän viettäisi aikaa oman eksänsä kanssa? Olisit varmasti todella mustasukkainen, eikö?

5. Älä kulje taaksepäin

Älä koskaan mene elämässä taaksepäin, ainakaan vanhojen suhteiden perässä. Ota mieluummin askel sivuun ja anna tilaisuuden mennä ohitse. Ihmiset tulevat elämäämme monista eri syistä, mutta virheiden toistaminen ei ole yksi niistä. 

Ihmiset ovat täällä sen takia, että he opettavat meille asioita elämästä. Nämä asiat toistavat itseään, kunnes opimme sen opetuksen. Opi siis läksysi nopeasti ja kulje eteenpäin elämässäsi. 

6. Se herättää vanhoja tunteita

Vanha suhde tulee aina jättämään jälkensä sydämeen, oli se sitten hyvä tai huono. Tunteet eivät välttämättä katoa koskaan. Aina kun ajattelet entistä kumppaniasi, kuulet hänen nimensä tai hän soittaa sinulle, sekoitat omia tunteitasi. Mitä enemmän annat hänen osallistua elämääsi, sitä innokkaammin kutsut entisen suhteen huonot puolet satuttamaan sinua uudelleen. 

7. Vaikutat ulkopuolisille epätoivoiselta

Ystäväsi tulevat tuomaan asian esille jatkuvasti ja sinä tulet näyttämään pelkästään epätoivoiselta ja säälittävältä, kun yrität perustella suhdettasi entiseen kumppaniisi. 

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Suomalaismiehet kertovat: "En halunnut nähdä häntä uudestaan, koska..."

Lue myös: Onko aika pitää taukoa deittisovelluksista? Yhdeksän merkkiä paljastavat

Lue myös: Miksi kumppani sortuu pettämään? 5 syytä

Kilpailut

Uusimmat